Efter 12 års indsats for at give hjemløse og andre udsatte adgang til et socialt fodboldfællesskab via træninger, stævner og et hjemløselandshold lancerer OMBOLD nu de udsattes svar på Superligaen. Navnet bliver AsfaltLigaen, og den vil i starten af de nye år være en realitet i en række af landets større byer – og efter planen gradvist blive rullet ud til en landsdækkende liga.

Nyheden blev lanceret på en presse-session på Folkemødet, hvor OMBOLD i år arrangerer gadefodbold for udsatte på Bornholm. To af OMBOLDs fodboldgale bestyrelsesmedlemmer stillede op presse-session.
Lykke Friis er nyligt er indtrådt i bestyrelsen fordi hun, efter eget udsagn er fodboldgal og ofte har oplevet hvordan fodbolden kan nedbryde barrierer og skabe positive fællesskaber på kryds og tværs – især blandt socialt udsatte grupper, der ikke ellers har plads i den traditionelle foreningsidræt.
Hun siger: ”AsfaltLigaen er et übercool projekt, der på én gang kan udbrede fodbold for udsatte til flere byer og flere væresteder og sociale institutioner – og samtidig give spillerne motivation til træning i hverdagen. OMBOLD har vist, at målgruppen af hjemløse og socialt udsatte gerne vil spille mere fodbold, og med AsfaltLigaen får de nu muligheden”

Ligaen er muliggjort med en ambitiøs 7-cifret donation fra TrygFonden. Ligaen starter primo august i 3 større byer (Hovedstadsregionen samt Syd- og Midtjyllands Regioner) og skal i løbet af projektperioden på 3 år udbredes til at være en landsdækkende liga med kampe mellem hold i nærområderne i en løbende, etableret turneringsstruktur.
Mette Meldgaard, der er områdechef i TrygFonden, er glad for at kunne støtte AsfaltLigaen. Hun siger om initiativet: ”I TrygFonden er vi både glade for og lidt stolte over, at vi har – om ikke en fod – så i hvert fald en finger med i spillet i forhold til etableringen af AsfaltLigaen. TrygFonden har igennem flere år støttet forskellige initiativer, der er med til at øge livskvalitet og skabe inkluderende og trygge rammer for livsudfoldelse. Det har OMBOLD vist igennem flere år, hvor TrygFonden har været aktiv medspiller i nogle af de ideer og tanker, som OMBOLD har fostret, og hvor stat og kommuner har haft svært ved at finde risikovillig kapital til projekterne. Det er vores håb, at AsfaltLigaen vil være med til at vise, hvad man kan opnå af samfundsgevinster på den lange bane, især i forhold til at nedbringe uligheden i sundhed, og måske også uligheden i idrætsdeltagelsen”

For mere information om OMBOLD og AsfaltLigaen.
Thomas Hye-Knudsen, Projektleder for AsfaltLigaen, tlf. 6086 0468
Lykke Friis, prorektor, KU og bestyrelsesmedlem, OMBOLD 6166 0160
Frits Ahlstrøm, fhv. pressechef og mediedirektør i UEFA, bestyrelsesmedlem i OMBOLD , 3046 5010
Mette Meldgaard, Områdechef for Sundhed, TrygFonden, 20 58 56 45

Fakta om OMBOLD
OMBOLD faciliterer fodbold for hjemløse og socialt udsatte i hele landet i form af ugentlige, gratis og åbne træninger i 10 byer, ca. 8 årlige stævner og mesterskaber samt et hjemløselandshold – og nu også AsfaltLigaen. Hvert år deltager ca. 1100 hjemløse og socialt udsatte i OMBOLDs fodboldaktiviteter, ligesom en lang række hjemløse og socialt udsatte fungerer som frivillige ved OMBOLDs stævner.