Spændingen kan ikke holdes mere: Hjemløselandsholdet 2018 er udtaget – og landsholdsforløbet, der ender ud i deltagelse ved VM i Mexico i november, er startet!

Hvert år udtages 8 af OMBOLDs spillere til at repræsentere Danmark ved det årlige Homeless World Cup. Spillerne udvælges på baggrund af sportslige og sociale kompetencer blandt de ca. 1200 deltagere i OMBOLDs aktiviteter. Udover at de skal være dygtige fodboldspillere, skal de opfylde Homeless World Cups kriterier: Dvs. de skal have været hjemløse indenfor det seneste år eller hjemløse og i misbrugsbehandling indenfor de seneste 2 år. Sidst – men ikke mindst – skal de udvalgte spillere være et sted i livet, hvor et landsholdsforløb og fællesskabet i dette, kan være med til at flytte spilleren ud af misbrug/hjemløshed og videre i livet.

De 8 spillere – og en ny hjælpetræner
De 8 spillere, der er udtaget blandt deltagerne i OMBOLDs træninger, stævner og AsfaltLigaer i hele landet til Hjemløselandsholdet 2018, er:

Allan, FCA (målmand)
René, Pink devils (målmand)
Dennis, FCA
Matias, St Dannesbo
Mike, FCA
Patrick, Næstved
Peter, Misbrugsportalen / Brug bolden
Ronni, Grønnegade

Over de næste par måneder vil I kunne lære spillerne bedre at kende, når vi lægger portrætter op ad dem – og fortællinger om deres liv og hvad fodbolden, fællesskabet og Hjemløselandsholdet kan gøre!

Derudover har Hjemløselandsholdet i år fået en ny, frivillig assistenttræner i Troels, der var spiller på sidste års Hjemløselandshold. Han skal sammen med Rikke og Tim (landstrænere) stå for at spille Hjemløselandsholdet sammen som gruppe – både på og udenfor banen. I OMBOLD glæder vi os til at byde Troels velkommen som hjælpetræner, og tror på, at den erfaring han har fra selv at have været Hjemløselandsholdsspiller (læs om Troels’ historie her) er guld værd for det nye hold!

Mødes til SponsorCuppen
Første træningssamling for Hjemløselandsholdet ligger i forbindelse med OMBOLD SponsorCup d. 23 maj, der netop har til formål at indsamle midler til at sende landsholdet til VM i Mexico til november. Det er således også til SponsorCuppen d. 23 maj (kl. 15-20) at Landsholdet første gang skal spille sammen – og kan ses i de rød/hvide farver på Rådhuspladsen i København.

 

Hjemløselandsholdet er klædt på af