Fra på mandag har en gruppe socialt udsatte fra hele landet totalt parkeret hverdagens udfordringer. De er nemlig trukket i arbejdstøjet og skal i kamp for Danmark. Ved Homeless World Cup i Oslo skal Hjemløselandsholdet sammen med 52 andre nationers udsatte vise deres fodboldkunnen og verden, at et fodboldfællesskab også kan være et middel til at få mere stabilt fodfæste i livet.


Download billede af Hjemløselandsholdet 2017 her


Hjemløselandsholdet er udtaget blandt de godt 1200 aktive spillere, der årligt deltager i OMBOLDs landsdækkende fodboldaktiviteter for hjemløse og andre socialt udsatte, der ikke selv er opsøgende i foreningsidrætten. Deltagelsen ved VM er støttet af en række danske boligorganisationer, fagforeninger, politiske partier og virksomheder, og det har gjort det muligt at få spillerne tømret sammen på en række træningssamlinger forud for VM.

Selv om ideen med OMBOLD er, at alle – uanset fodboldtalent og sociale udfordringer – kan få udbytte af at deltage i idrætsfælleskaber, så er et VM noget særligt. Og det er også forbundet med både pres, prestige og en særlig stolthed for de otte spillere, der bliver udtaget, når de skal folde talentet ud foran rullende kameraer og flere tusinde tilskuere.
– Det er væsentligt, at vi med fodbolden kan være med til at give udsatte mennesker en mulighed for at blive set og se sig selv som noget andet end ressourcesvage og samfundsbelastende i en setting, de selv har valgt. Oveni er der meget store sociale og sundhedsmæssige gevinster for samfundet i at investere i organiseret gadefodbold, da det appellerer til nogle målgrupper, der er meget udfordrede men ikke specielt modtagelige overfor moralske sundhedskampagner, siger Martin Pedersen, sekretariatsleder i OMBOLD.

HÅRD PULJE
VM spilles på Rådhuspladsen i Oslo, og det danske hjemløselandshold får kamp til stregen i deres indledende pulje, hvor de i løbet af tre dage skal møde Bosnien-Hercegovina, Polen, Østrig, Finland og Sverige. Derefter spiller holdene sig videre i enten A- eller B-puljer. Om Danmarks muligheder i den indledende pulje vurderer holdets sportslige træner Tim Møller-Buus:
– Polen og Bosnien-Hercegovina bliver sandsynligvis fysisk hårde kampe, hvor vi skal vinde på at være klogere. Sverige og Finland skál vi slå, hvis vi skal videre i A-spillet, der rummer turneringens bedste halvdel. Det skal nok blive en stor udfordring, men holdet er klar!, siger han.

Hvordan det går holdet, kan man følge med i fra sofaen, da alle turneringens kampe livestreames via www.ombold.dk/livestream, og man kan følge med på OMBOLDs sociale medier

Facebook: www.facebook.com/Hjemloeselandsholdet/
Instagram: @Hjemloselandsholdet
Twitter: OMBOLDdk

Landsholdets spillertøj er sponsoreret af hummel – og man kan læse mere og Hjemløselandsholdet, spillernes historier og kriterierne, de udtages efter på www.ombold.dk/hjemloeselandsholdet

KONTAKT OG HØR MERE
Sekretariatsleder OMBOLD Martin Pedersen, martin@ombold.dk, tlf: 6128 1149
Kommunikationsansvarlig OMBOLD, Tea Sylvest, tea@ombold.dk, tlf. 2614 8454

Foto-credit: www.christianstaehr.dk