Det danske hjemløselandshold i gadefodbold: Fra udsat til udvalgt

Hjemløselandsholdet består af 8 hjemløse spillere, som hvert år udtages blandt de ca. 1200 årlige deltagere i OMBOLDs gadefodboldstævner og åbne træninger til at repræsentere Danmark ved det årlige verdensmesterskab i gadefodbold for hjemløse og udsatte som, hvilket i 2016 afholdes i Scotland. FØLG DRENGENE OG SE DERES KAMPE LIVE HER!

hjemløselandsholdet
1-10

FODBOLDEN KAN FORANDRE HJEMLØSES LIV

Det er forbundet med stor stolthed fra spillernes side at repræsentere Danmark og Danmarks udsatte på Hjemløselandsholdet og deltage i VM. For mange af spillerne er fodbolden det eneste, de føler, at de er gode til og har haft succes med i livet. Med fodbolden som drivkraft er det muligt at få spillerne engageret og motiveret til at ændre gamle vaner og handlemønstre og skabe positive forandringer i den enkeltes livssituation

22c

LANDSHOLDET RYKKER FORDOMME OM HJEMLØSE

Hjemløselandsholdet bliver fulgt at mange mennesker og har en vigtig funktion i forhold til den brede offentlighed, ved at fortælle en anden historie og hjemløse, hvor der er fokus på resurser frem for begrænsninger. Spillerne fortæller historier fra ’det virkelige liv’ om at tro på sig selv, udfordre sig selv, lide nederlag og genvinde troen på sig selv. Det er med til at nuancere billedet af hvad hjemløse og udsatte rent faktisk er i stand til hvis der bliver troet på dem.