Allan fra FCA

Allan spillede OMBOLD første gang i 2012, efter han lige var kommet ud af døgnbehandling for misbrug. Han deltog med ”Hotellet”s hold i det Årlige Københavnermesterskab i OMBOLD på Rådhuspladsen.

Allan er målmand på hjemløselandsholdet, og han har altid været målmand: ”Jeg er hverken bange for bolden eller livet – og jeg smider mig gerne efter begge dele”, griner Allan. Han har i sine unge år spillet meget cricket, men stoppede med sporten, fordi han startede sin kriminelle løbebane: ”Det startede med, at jeg som ung teenager stjal knallerter. Det handlede vist mest om spændingen. Så begyndte jeg at ryge hash – og derfra gik det ned ad bakke med både kriminalitet og stoffer”, fortæller Allan. Som 18-årig besluttede han dog at gøre noget andet, og han meldte sig til militæret. ”Pludselig var jeg soldat i dronningens livregiment. Det vendte mit liv – og jeg kom både i god form og blev rigtig god til det”. Han blev indstillet til sergentskolen, men endnu engang tog livet en drejning for Allan i den forkerte retning: ”Jeg mødte nogle mennesker, som lokkede mig ind i miljøet med stoffer og kriminalitet. Jeg sniffede en hel masse kokain, stak af og jeg lavede også noget bedrageri – og blev efterlyst af både militær og politi. Igen var det vist spændingen, der drev det”, fortæller han. Som 18-årig røg Allan derfor i vestre fængsel. Noget, der med Allans egne ord ikke hjalp ham i den rigtige retning: ”Jeg blev bestemt ikke afkriminaliseret. Tvært imod – jeg lærte hvordan man skulle gøre og hvordan man skulle lave mange penge”. 

Efter fængslet fulgte en karriere som både kriminel og stofmisbruger. Men i 2006 blev Allan far til en datter. ”Det vendte noget i mig, det var første gang, jeg besluttede at jeg ville ud af alt det”, fortæller han. Selvom der skulle et par år mere til før kriminaliteten blev lagt på hylden, og selvom misbruget fulgte Allan i adskillige år efter, er det alligevel datteren, der får Allan til at beslutte, at han ville være i behandling.

De sidste år har Allan været ind og ud af behandling – men sidste år tog han beslutningen om at lægge sit dårlige netværk på hylden. ”Jeg cuttede forbindelsen til alle der havde noget med stoffer, alkohol eller kriminalitet at gøre. Og jeg har fået nogle rigtig, rigtig gode venner i fællesskabet omkring CA (Cocaine Anonymous)” fortæller han. Derudover er det Allans forlovede (som han glæder sig til at blive gift med) og hans datter, som hver dag motiverer ham og med Allans egne ord er det mest betydningsfulde i verden.

Netop vennerne og fællesskabet omkring fodbolden er også noget af det, der får Allans øjne til at lyse, når han snakker om Hjemløselandsholdet: ”Jeg er så glad for at være en del af dette hold. Jeg kan mærke, at vi gør noget godt for hinanden, og fællesskabet er helt unikt”, fortæller han.

Hvilket kriterie er Allan udtaget under?

Kriterie for udtagelse: Allan har været indskrevet i et midlertidigt botilbud sidste år og er pt. indskrevet i dagbehandling.

Ombold_VM 2018_Allan
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.