Denis fra FCA

Denis er udtaget fra FCA – et fodboldhold under Cocaine Anonymus (kaldet CA), som er et fællesskab for folk, der ønsker at komme ud af et kokainmisbrug.

Han var i behandling sidste år, og han blev en del af CA som efterbehandling – og for at holde sig clean. ”Jeg brugte CA rigtig meget, og fællesskabet omkring dette er klart det, der har reddet mig fra tilbagefald”, fortæller Dennis.

Holdet er nyt i OMBOLD-regi, og Denis blev scoutet af OMBOLDs landstrænere til hans første stævne i Odense – en dag Denis selv husker som sjov og fyldt med godt kammeratskab. For Denis har fællesskabet altid været vigtigt: ”Jeg er meget socialt anlagt – og jeg har altid været tiltrukket af fællesskaber. I nogen perioder har det været en ret dårlig ting, for der blev jeg tiltrukket af dårlige fællesskaber og det sociale, der lå i at tage stoffer og gå i byen”. Netop dette førte Denis ned ad den forkerte sti – og først da hans kone sagde stop, gik han i behandling. ”Det var næsten for sent. Der havde jeg i alt for mange år været alt, alt for lidt for min familie – jeg havde søgt frihed i alkohol og kokain”, fortæller han.

Netop tanken på familien har også været det, der har motiveret Denis til at blive clean: ”Jeg vil være en god familiefar. Jeg vil være det for mine børn, som jeg ikke selv fik”, fortæller han. Og fodbolden er en vigtig spiller i dette: ”Holdsporten er vigtig! Jeg trives ved at være en del af et hold og et positivt og sundt fællesskab – og jeg er enormt stolt og glad over at være med på landsholdet”. Han glæder sig både til træningssamlinger og VM: ”Helt vildt endda. Også selvom jeg kommer til at savne mine børn ret meget”, siger han.

Hvilket kriterie er Denis udtaget under?

Kriterie for udtagelse: Denis har det sidste halve år været i afrusning og efterfølgende døgnbehandling – og for at få sin familie på ret kurs, har han været nødt til at flytte ud. Det har efterladt ham uden adresse.

Ombold_VM 2018_Denis
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.