Denis fra FCA

Denis er udtaget fra FCA – et fodboldhold under Cocaine Anonymus (kaldet CA), som er et fællesskab for folk, der ønsker at komme ud af et kokainmisbrug.

Han var i behandling sidste år, og han blev en del af CA som efterbehandling – og for at holde sig clean. ”Jeg brugte CA rigtig meget, og fællesskabet omkring dette er klart det, der har reddet mig fra tilbagefald”, fortæller Dennis.

Holdet er nyt i OMBOLD-regi, og Denis blev scoutet af OMBOLDs landstrænere til hans første stævne i Odense – en dag Denis selv husker som sjov og fyldt med godt kammeratskab. For Denis har fællesskabet altid været vigtigt: ”Jeg er meget socialt anlagt – og jeg har altid været tiltrukket af fællesskaber. I nogen perioder har det været en ret dårlig ting, for der blev jeg tiltrukket af dårlige fællesskaber og det sociale, der lå i at tage stoffer og gå i byen”. Netop dette førte Denis ned ad den forkerte sti – og først da hans kone sagde stop, gik han i behandling. ”Det var næsten for sent. Der havde jeg i alt for mange år været alt, alt for lidt for min familie – jeg havde søgt frihed i alkohol og kokain”, fortæller han.

Netop tanken på familien har også været det, der har motiveret Denis til at blive clean: ”Jeg vil være en god familiefar. Jeg vil være det for mine børn, som jeg ikke selv fik”, fortæller han. Og fodbolden er en vigtig spiller i dette: ”Holdsporten er vigtig! Jeg trives ved at være en del af et hold og et positivt og sundt fællesskab – og jeg er enormt stolt og glad over at være med på landsholdet”. Han glæder sig både til træningssamlinger og VM: ”Helt vildt endda. Også selvom jeg kommer til at savne mine børn ret meget”, siger han.

Hvilket kriterie er Denis udtaget under?

Kriterie for udtagelse: Denis har det sidste halve år været i afrusning og efterfølgende døgnbehandling – og for at få sin familie på ret kurs, har han været nødt til at flytte ud. Det har efterladt ham uden adresse.

Dennis
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.