Mike fra FCA

Mike hørte første gang om OMBOLD, da han deltog i forårsstævnet med sit hold fra Cocaine Anonymous. Han startede fodboldkarrieren som 5-årig i Vanløse – og har spillet fodbold på højt niveau lige siden. Dog har fodbolden i lange perioder været skubbet i baggrunden til fordel for en dårlig livsstil med misbrug, kriminalitet og dårlige bekendskaber. ”Jeg har i lange perioder ikke kunne fokusere på det, der var godt for mig. Jeg har taget dårlige valg”, fortæller Mike. Og derfor, var OMBOLD-stævner og FCA-fodboldholdet også med til at være et wake-up call i forhold til, hvad fodbolden kan bruges til: ”Stævnet var pisse hyggeligt – og det var rigtig fedt at snakke med en masse fine og clean mennesker, der ville det samme som mig selv. Det er første gang, jeg har været til et fodboldstævne, hvor det ikke handlede om højt fodbold-niveau, men bare om at hygge og godt selskab”, fortæller han.

Mike kendte slet ikke til Hjemløselandsholdet, da han blev udtaget. Og selvom han blev stolt og glad – var der også overvejelser forbundet VM-drømmene: ”Jeg har det svært med at det hedder ’Hjemløselandsholdet’. Jeg er pisse taknemmelig for at jeg er udtaget – men jeg synes at det kan være svært at sige, at mit hold hedder ’Hjemløselandsholdet’, for jeg har altid haft store sportslige ambitioner”, fortæller en ærlig Mike.  Derfor har han også gjort op med sig selv, at landsholdsforløbet og turen til VM i skal handle om nye kammeratskaber, og at få noget personligt ud af det. ”Jeg er taknemmelig for at være et sted, hvor det ikke handler om steroider, vold, stoffer og kriminalitet. Jeg har et mål om at udvikle mig personligt – og blive bedre til at styre temperament og få nye gode kammerater”, fortæller han. Men Mike er fodboldspiller ind til benet – og fortsætter selvfølgelig: ”Men jeg kan selvfølgelig ikke gå på banen uden at det 100% handler om at vinde. Hver eneste gang”.

Hvilket kriterie er Mike udtaget under?

Mike har været i misbrugsbehandling og bor pt. i en KSU-bolig.

Ombold_VM 2018_Mike
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.