Patrick fra Næstved

Patrick er holdets yngstemand – men ikke desto mindre er han med sine 19 år en vigtig spiller på holdet! Han er udtaget fra Næstveds OMBOLD-træning, hvor han træner med CSUN (Center for Socialt Udsatte) hver fredag.

Patrick er en fodbolddreng indtil benet. Med en opvækst præget af plejefamilier og svigt, har Patrick brugt fodbolden som sit fristed – som stedet at høre til. Og det har han – med egne ord – haft brug for: ”Jeg blev fjernet fra min mor da jeg var lille – og kom først tilbage som 13-årig. Det har været svært, for jeg har aldrig følt mig rigtig hjemme hos plejefamilierne”, forklarer han. I teenageårene begyndte Patrick fest og alkohol at tage overhånd for ham – og det resulterede efter adskillige års hårdt liv i, at Patrick besluttede sig for at begynde på antabus: ”Jeg kunne ikke lide den person jeg var, når jeg drak. Derfor besluttede jeg mig for at jeg var nødt til at stoppe på den hårde måde”. I dag har Patrick lagt alkoholen på hylden – og fokuserer igen på fodbolden. ”Jeg træner hver gang jeg kan komme til det! Det giver mig glæde hver gang”, forklarer han.

Glæden ved udtagelsen til Hjemløselandsholdet var derfor også stor. ”Jeg kender godt nogen af dem, der var på landsholdet sidste år. Men jeg turde næsten ikke håbe på, at jeg blev udtaget, så jeg blev meget glad. Jeg er også stolt. Jeg har altid kæmpet med dårlig selvtillid – men nu er jeg nået til det punkt, hvor jeg synes det er min tur til at være god til noget”, siger han, med et forsigtigt smil.

Hvilket kriterie er Patrick udtaget under?

Kriterie for udtagelse: Patrick har i en længere periode været tilknyttet CSUNs Forsorgshjem. Efter at have boet de seneste måneder i deres udslusningshjem har Patrick netop fået egen lejlighed i Næstved.

Ombold_VM 2018_Patrick
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.