Peter fra Misbrugsportalen

Peter stiftede bekendtskab med OMBOLD for 4 år siden, da han spillede for CrimeStop i København. Hans første stævne var DM i Middelfart – og han fik hurtigt smag for OMBOLD’en. De fleste stævner har han efterfølgende spillet for FC Misbrugsportalen (et stoffrit fodboldhold under Misbrugsportalen).

For Peter har fodbold altid spillet en stor rolle. Han har gennem ungdommen spillet i BF72, Brøndby og i Hvidovre – og han beskriver selv fodbolden som et fast holdepunkt i et ellers ustabilt liv: ”Selvom jeg har lavet noget lort, har jeg altid taget til træning – også selvom det brændte på med stoffer og kriminalitet og sådan. Det har været på fodbolden, der har givet mig selvtillid, også selvom alt andet omkring mig var noget lort”, fortæller han.

Peter er derfor også enormt glad for udtagelsen til Hjemløselandsholdet: ”Jeg havde faktisk ikke set det komme – selvom jeg har kendt til det hele tiden. Men da jeg blev spurgt, var jeg slet ikke i tvivl!”. Peters liv har det sidste års tid været på rette kurs: Peter kom i behandling for stofmisbrug på Kongens Ø, blev clean og tog en beslutning om at skifte kurs i livet og lægge kriminalitet fra sig. I dag har han job som behandlingsassistent, bor på forsorgshjem – og har planer for fremtiden. Og fodbolden betyder stadig meget. ”Jeg spiller så meget som jeg kan komme til – men selvfølgelig fylder det også noget for mig at passe mit arbejde godt”, smiler han.

Hvilket kriterie er Peter udtaget under?

Kriterie for udtagelse: Peter har været i døgnbehandling for misbrug sidste år og pt. han på forsorgshjem. Inden da havde Peter ingen adresse.

Ombold_VM 2018_Peter
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.