Ronni fra FC Grønnegade

Ronni startede i OMBOLD for 2 år siden, da han blev indskrevet på misbrugscentret i Aarhus Kommune – og blev en del af det stoffri fodbold-fællesskab FC Grønnegade, der er fast del af OMBOLDs AsfaltLiga, træninger og stævner. ”På det tidspunkt havde jeg meget social angst. Det var svært. Men jeg kunne klare det, fordi det bare handlede om at spille fodbold – og det kunne jeg godt finde ud af. Men jeg lærte med tiden også, at de andre ikke var farlige, og at det bare handlede om, at jeg havde gemt mig så lang tid”, fortæller Ronni om den første tid på OMBOLD-banen: ”Det gav selvtillid og finde ud af, at jeg godt kunne møde andre mennesker, når det var på fodboldbanen”, fortsætter han.

Ronni har altid spillet fodbold, men i teenageårene betød en række dårlige bekendtskaber, at bolden blev lagt på hylden til fordel for dårlig livsstil med misbrug – noget, der drev ham langt ud i både angst og depression. Men viljestyrke og et stærkt familie- og venne-netværk fik ham på benene og i behandling – blandt andet på Aarhus Misbrugscenter, hvor han også fik gang i fodbolden igen. Og efter halvandet år blev han udtaget til Hjemløselandsholdet: ”Lene ringede til mig, og spurgte om jeg ville være på landsholdet, efter Tim og Rikke havde set mig til stævnerne. Jeg har vist det hele tiden, at Hjemløselandsholdet måske var en mulighed. Så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg rigtig gerne ville være med”.

Ronni glæder sig til VM – og er nådesløs i blikket, når han forklarer, hvad han glæder sig mest til: ”At vinde. Jeg vil gerne have at vi spiller vores bedste”. På spørgsmålet om, hvorvidt han har høje ambitioner, er svaret klart og kontant: ”Ja. Altid”.

I dag har Ronni været clean i 2 år – og er i praktik som VVS’er.

Hvilket kriterie er Ronni udtaget under?

Kriterie for udtagelse: Efter Ronni blev clean, var han psykisk skrøbelig, og kunne ikke være alene – og han flyttede derfor midlertidigt ind hos netværk og havde i den periode ikke egen adresse.

Ombold_VM 2018_Ronni
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.