Mike fra FC Grønnegade

Mike startede med at spille fodbold, da han var 6-7 år i Hasle Boldklub – og han har lige siden været glad for fodbolden. Men efter han blev kørt ned af en bil og var ude med en skade i et halvt år, var det svært at komme i gang igen. ”Da jeg var ca. 16 begyndte jeg at ryge hash og valgte, i bogstavliste forstand, en skæv vej. Misbruget har holdt mig fra at melde mig ind i en fodboldklub – så jeg fik ikke spillet noget”, fortæller Mike. Men da han flyttede ind i HalvvejsHuset (Aarhus Kommunes Stoffri Botilbud) var der en medarbejder, der fik ham med til fodboldtræning i FC Grønnegade. ”Det var selvfølgelig anderledes end det jeg var vant til, fordi det var streetfodbold. Men mest fordi menneskene der spiller er også anderledes. Alle har noget med fra fortiden, som de prøver at bevæge sig væk fra. På den måde er der også et andet fællesskab. Jeg er glad for at spille der og for at have fået et nyt socialt netværk”.

Mike har store ambitioner for Homeless World Cup i Oslo: “Jeg forventer det kommer til at gå godt og at jeg selv og holdet kommer til at klare sig godt. Jeg VED vi får en god tur.”

Hvem er din favorit-fodboldspiller?

Ronaldo. Eller Coutinho fordi han spiller for Liverpool, mit yndlingshold.

Hvilket nummer spiller du i til VM – og hvorfor?

Nr. 11. Fordi jeg er angriber, så det har altid været mit nr

Var det de rigtige, der vandt den danske Pokalfinale?

Nu er jeg AGF fan og derfor er Brøndby værst, lige derefter kommer FCK, så derfor ja. 😀

Mike-731x1024
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.