Ken - nr. 9

Ken har efter eget udsagn spillet fodbold altid. Han startede i klub da han var 5 år – i Rikken FC, hvor han blev i 7 år. ”Jeg har altid været en lille hurtig én, og der har været en del klubber, der gerne ville have mig med til kampe”. Det betyder at Ken har været med på holdet mange steder – indtil videre har han spillet med 32 forskellige klubber.

Ken startede med at spille OMBOLD som en del af FC Misbrugsportalen. ”Michael, der er træner, havde set mig spille på et andet hold, og så spurgte han, om jeg ville være interesseret i at spille for dem. Det ville jeg godt, for jeg røg jo der – og tog en beslutning om at stoppe med det. Mest for mine børn. Jeg vil være et godt forbillede”, forklarer Ken.

Ken har – sammen med Misbrugsportalen – vundet flere af OMBOLDs stævner, og landstrænerne havde da også haft øje på ham, allerede da han startede. Han blev udtaget til sidste års Hjemløselandshold, men blev alvorligt knæskadet i sidste øjeblik, og kunne ikke være med på landsholdsforløbet. ”Det var svært. Fodbold har altid betydet alt – det har altid været det vigtigste. Jeg var SÅ ærgerlig over ikke at kunne være med på holdet sidste år. Men nu er det okay – for jeg er med nu – og jeg tror, at det her hold bliver rigtig fedt!”. Når man spørger Ken om han glæder sig til VM, kommer svaret promte: ”Jeg glæder mig til at tackle alle! Jeg elsker at tackle alle de spillere, der tror at de er bedre end mig fordi de er større. Men jeg glæder mig selvfølgelig mest til at vinde guld”, siger Ken med et grin.

Hvem er din yndlingsspiller? 

“Cantona. Han var en sindssyg god fodboldspiller, og han kunne tackle alt. Jeg elsker selv at tackle!”

Hvem synes du skulle have været landsholdstræner efter Morten Olsen? 

“Laudrup. Han er bare god. Der er ikke så meget mere at sige til det!”

Ken er udtaget fra FC Misbrugsportalen – et fodboldprojekt skabt af Misbrugsportalen.dk i 2013. De har vundet en række af OMBOLDs stævner, herunder KM i 2015. 

Alle landsholdsspillerne er udtaget under Homeless World Cups kriterier (læs mere her). De fleste af spillerne er derfor ikke hjemløse lige nu – men alle har været – og på forskellige måder har spillerne levet liv, hvor de oftere har været set på som udsatte end udvalgte. Derfor er Hjemløselandsholdet en måde at sætte fokus på deres styrker – fodbolden – og ikke kun deres udfordringer i livet.