Mads - nr. 14

Mads startede sin fodboldkarriere som 3-årig med sin far som træner i Haslev – og fortsatte den det meste af skoletiden. Men da han kom på efterskole, stoppede det. ”Det var vist på det tidspunkt, at der begyndte at gå druk og damer i det. Fodbolden gled ud – og byture og det vilde liv blev vigtigere for mig”. Heldigvis kom fodbolden og træningen tilbage. En ven fik ham med på Grønnegades fodboldhold (tilknyttet Center for Misbrugsbehandling i Århus), der med træneren Toivo i spidsen deltog i adskillige OMBOLD-stævner, hvor Tim og Rikke fik øje for Mads’ stærke fodboldøje. ”Det er fedt at være udtaget. Jeg synes de andre drenge er cool, og jeg tror vi kan blive et rigtig godt hold, fordi vi forstår hinanden og har respekt for hinanden”. Mads glæder sig til VM, og har gjort sig tanker om, hvordan man opnår det bedste resultat. ”Vi skal tage kampene én ad gangen – og så lige så stille nå hele vejen til finalen!”.

Hvem er din yndlingsspiller? 

“Det er Agüero. Han har et instinkt af den anden verden. Han havde været knæskadet i ni måneder – og første i kamp han spiller laver han 3 kasser. Det er sku vildt.”

Hvem synes du skulle have været landsholdstræner efter Morten Olsen? 

“Mourinho”

Mads er udtaget fra Grønnegade i Aarhus – et fodboldhold og stoffrit fællesskab som en er del af Center for Misbrugsbehandling. 

Alle landsholdsspillerne er udtaget under Homeless World Cups kriterier (læs mere her). De fleste af spillerne er derfor ikke hjemløse lige nu – men alle har været – og på forskellige måder har spillerne levet liv, hvor de oftere har været set på som udsatte end udvalgte. Derfor er Hjemløselandsholdet en måde at sætte fokus på deres styrker – fodbolden – og ikke kun deres udfordringer i livet.