Mahir - nr. 10

Når man spørger Mahir, hvornår han startede med at spille fodbold, griner han og siger ”Inde i min mors mave selvfølgelig. Jeg er født som fodboldspiller!”. Fodbolden har betydet en del i Mahirs opvækst. Han er født i Somalia, og her er fodboldkulturen anderledes end i Danmark ”Vi spillede bare på gaden. Hele tiden. Det var ikke i klub og sådan noget. Og der var heller ingen regler”. Noget, Mahir lige skulle vænne sig til, da han kom til Danmark som 11-årig. ”Det var underligt med alle de regler. Jeg kunne ikke forstå hvorfor vi ikke bare kunne spille, men at man skulle udtages til hold og alt muligt”, griner han. Ikke desto mindre blev han ved med at spille, og det foregik i en klub i Lindholm ved Aalborg. Efter Mahir flyttede fra Aalborg til København – for at komme væk fra et dårligt miljø med alkohol og dårlige bekendtskaber – holdt han også fast i fodbolden. Sammen med Alexander og resten af Hørhusets OMBOLD-hold var han med til at vinde gåde guld og go’ stil-medaljen til DM i OMBOLD sidste år.

”Jeg er glad hvis jeg spiller godt. Så vi skal spille godt til VM”, slår Mahir fast. Når man spørger ham, hvordan han ville have det med at tabe kampe, svarer han: ”Alle kommer til at tabe. Men det handler det ikke om. Det handler om at spille godt. Og holde sammen. Det er vigtigt”.

Hvem er din yndlingsspiller? 

“Maradona. Han var verdensklasse. Eller måske Ken. Jeg plejer at nakke ham, men på det sidste er han blevet lidt for hurtig”

Hvem synes du skulle have været landsholdstræner efter Morten Olsen? 

“Et trænerteam bestående af Michael Laudrup og Preben Elkjær!”

Mahir er udtaget fra Hørhusets OMBOLD-hold. Hørhuset er et Herberg drevet af Frelsens Hær på Amager – og deres fodboldhold er faste deltagere til OMBOLD turneringer.

Alle landsholdsspillerne er udtaget under Homeless World Cups kriterier (læs mere her). De fleste af spillerne er derfor ikke hjemløse lige nu – men alle har været – og på forskellige måder har spillerne levet liv, hvor de oftere har været set på som udsatte end udvalgte. Derfor er Hjemløselandsholdet en måde at sætte fokus på deres styrker – fodbolden – og ikke kun deres udfordringer i livet.