Michael - nr. 11

Michael er en bold-dreng. Siden han var 6 har han spillet både fodbold og håndbold på et højt plan. Noget, der blev så intensivt, at han måtte vælge mellem de to sportsgrene, da han blev 16 år, fordi de begge krævede for meget. Valget faldt ud til håndboldens fordel, og Michael spillede på elite niveau i et par år. ”Men så fik jeg skade, og måtte holde pause. Jeg kedede mig og det betød, at jeg begyndte at gå i byen og begyndte at tage alt muligt lort”. Selvom han kom tilbage på håndboldbanen fortsatte han livet med fest og stoffer ved siden af. ”Det stod på i mange år. Men da jeg mødte min nuværende kæreste kunne jeg se, at det ikke var det, jeg ville bruge mit liv på”. Michael gik i behandling, arbejdede hele sin gæld af, og besluttede sig for, at livet skulle gå i ny retning. Som en del af sin behandling kom Michael til at spille på FC Grønnegade, et fodboldhold i Aarhus, der er tilknyttet center for Misbrugsbehandling. ”Det er lækkert at spille bold igen. Og specielt på det her hold, fordi vi ved, at alle kan have sit at kæmpe med. Jeg synes at det er fedt, at vi kan vise alle folk, at man godt kan ændre sit liv, selvom man er ude i noget lort”, siger Michael.

Hvem er din yndlingsspiller? 

“Mads” siger Michael med et grin. “Men skriv det kun, hvis Mads også siger mig!”. 

Hvem synes du skulle have været landsholdstræner efter Morten Olsen? 

“Anja Andersen. Haha”

Mads er udtaget fra Grønnegade i Aarhus – et fodboldhold og stoffrit fællesskab som er en del af Center for Misbrugsbehandling

Alle landsholdsspillerne er udtaget under Homeless World Cups kriterier (læs mere her). De fleste af spillerne er derfor ikke hjemløse lige nu – men alle har været – og på forskellige måder har spillerne levet liv, hvor de oftere har været set på som udsatte end udvalgte. Derfor er Hjemløselandsholdet en måde at sætte fokus på deres styrker – fodbolden – og ikke kun deres udfordringer i livet.