Simon - nr. 1 (målmand)

Simon er en af de to målmænd på dette års Hjemløselandshold. Han er udtaget fra det faste OMBOLD-hold ‘OMBOLD Esbjerg’, og han har deltaget i OMBOLDs stævner og træninger de sidste 2 år.

Simon har spillet fodbold siden han var lilleput – og fodboldbanen har altid været et af de steder, han følte sig mest tryk. OMBOLD fik han kontakt til, da han startede i Projekthuset (et aktiveringstilbud til unge på kontanthjælp) – og han blev hurtigt en fast del af holdet. ”Det var fedt. Jeg kunne ligesom finde min plads på holdet – og jeg følte mig hjemme”. Det der med at føle sig hjemme har tidligere været noget, Simon havde svært ved. ”Jeg røg hash første gang som 12-årig. Mest fordi jeg havde de forkerte venner, tror jeg. Senere blev det til hårde stoffer, og så gik det bare lidt den forkert vej”, fortæller Simon.

Men blandt andet med fodbold – og en god portion viljestyrke – er Simon på vej rette vej. ”Jeg har opdaget, at mine holdkammerater synes at jeg er god til at stå på mål. Det er fedt at mærke. Og udover fodbolden går det også meget godt. Jeg er startet i et praktik som murerarbejdsmand. Det er fedt”.
Simon har store forventninger til VM: ”Jeg glæder mig simpelthen så meget. Det er en drengedrøm. Der er ingen, der nogensinde har troet på, at jeg kunne blive udtaget til et landshold. Og nu er jeg udtaget. Det er næsten ikke til at tro på!”

Hvem er din yndlingsspiller? 

“Messi. Han er genial med sine ben”

Hvem synes du skulle have været landsholdstræner efter Morten Olsen? 

“Det må blive Laudrup. Det mener vi vist alle sammen”

Simon er udtaget fra OMBOLD Esbjerg – et rutineret OMBOLD-hold drevet af trænere fra Kraftcenter Ribe og Kraftcenter Esbjerg.

Alle landsholdsspillerne er udtaget under Homeless World Cups kriterier (læs mere her). De fleste af spillerne er derfor ikke hjemløse lige nu – men alle har været – og på forskellige måder har spillerne levet liv, hvor de oftere har været set på som udsatte end udvalgte. Derfor er Hjemløselandsholdet en måde at sætte fokus på deres styrker – fodbolden – og ikke kun deres udfordringer i livet.