Thomas - nr. 12 (målmand)

Thomas er med sine 22 år holdets yngste spiller. Men ikke desto mindre fuldstændig klar på at vogte målet til VM. ”Jeg er så glad og stolt over at være udtaget. Det har været min drøm hele mit liv, så da Tim og Rikke spurgte om jeg ville være med på holdet, kunne jeg slet ikke stoppe med at være glad igen”.

Thomas har spillet fodbold det meste af sit liv. ”Jeg har altid fået at vide, at jeg var god til det. Jeg var ikke så god i skolen og sådan, så det gav mig energi at gøre noget, jeg kunne finde ud af”. Mest har fodbolden været i skolegården, men som teenager kom han til en plejefamilie, der boede lige ved siden at en fodboldklub. Han blev glad for klubben, og spillede på et hold, der rykkede fra serie 5 til serie 2. ”Det var fedt. Vi holdt sammen og jeg lukkede alle andre dårlige ting ude, når jeg spillede der”.

Thomas blev udtaget fra Horisonten STU – en skole og bosted for unge på Stevns. Udover at være udtaget til Hjemløselandsholdet er Thomas også primus motor for Horisontens OMBOLD-hold. Han tager fast til København flere gange om ugen for at deltage i OMBOLD-træninger, og får oftest også hevet flere af de andre drenge fra Horisonten med. Og selvom han stopper på skolen til sommer – og ikke ved hvad der så skal ske – er han sikker på, at han bliver ved med at spille OMBOLD. ”Der er simpelthen ikke noget, jeg hellere vil. Jo måske lige vinde guld i Glasgow”, siger han med et smil.

Hvem er din yndlingsspiller? 

“Stephan Andersen. Han er målmand – og så har han spillet nogle super fede kampe”

Hvem synes du skulle have været landsholdstræner efter Morten Olsen? 

“Laudrup – jeg er sikker på at han ville være den bedste træner, Danmark kunne få!”

Thomas er udtaget fra Horisonten, STU, på Stevns. Han blev allerede spottet som målmand ved Horisontens allerførste deltagelse i et OMBOLD stævner ved DM i Hjørring i 2015.  

Alle landsholdsspillerne er udtaget under Homeless World Cups kriterier (læs mere her). De fleste af spillerne er derfor ikke hjemløse lige nu – men alle har været – og på forskellige måder har spillerne levet liv, hvor de oftere har været set på som udsatte end udvalgte. Derfor er Hjemløselandsholdet en måde at sætte fokus på deres styrker – fodbolden – og ikke kun deres udfordringer i livet.