Lasse fra København

Lasse er 22 år – og fodbold-menneske ind til benet. Han har spillet fodbold siden han kunne gå, mener han, og som 4-årig startede han i BK Vestia (fodboldklub på vesterbro i København). ”Jeg kan godt huske min første kamp, det var mod Vanløse. Jeg kan huske, at jeg scorede 2 mål – og at glæden var helt, helt speciel”, fortæller Lasse. Han har spillet fodbold hele sin barndom og ungdom, og senest er særligt futsal blevet hans spil.

Som den eneste spiller på Hjemløselandsholdet har Lasse ikke været berørt af direkte hjemløshed inden for de sidste 2 år – og det betyder også, at OMBOLD har søgt Homeless World Cup om dispensation for at han må spille for Hjemløselandsholdet i Oslo – ved at udtage ham under kriteriet ’rough living’ – og ikke specifikt hjemløse-kriteriet. Lasse har haft en hård og til tider turbulent barndom og ungdomstid og boet på institutioner, men har særligt haft en kontaktperson på sin tidligere ungdomsklub, der har betydet meget for Lasses opvækst. I dag betyder særligt den relation, at Lasse er på ret kurs, og han håber at blive uddannet til pædagog, så han på sigt kan hjælpe børn og unge, der har brug for det – gerne med fodbolden i fokus. Om beslutningen om Lasses udtagelse forklarer landstræner Rikke: ”Det er naturligvis et princip, at spillerne på Hjemløselandsholdet går under HWC’s kriterier. Men vi har valgt at udtage Lasse under ’rough living’-kriteriet og søge dispensation, fordi vi mener, at han kan få noget rigtig godt ud af landsholdsforløbet, som på sigt kan være en vigtig ressource videre i livet – og også fordi frafald af andre spillere sent i landsholdsforløbet gjorde, at vi måtte udtage en ekstra spiller i sidste øjeblik”.

Lasse har spillet ved OMBOLDs træninger i København fast hver uge det sidste år – og husker tydeligt, da han første gang stiftede bekendtskab med OMBOLD. ”Jeg hang ud alene nede på streetmekka og spillede lidt basket, og så kom Rikke og spurgte om jeg havde lyst til at være med til fodbold. Jeg blev glad – og ret overrasket over så åben en velkomst”, fortæller han. Lasse kendte godt til Hjemløselandsholdet, og blev meget glad, da han blev udtaget – også selvom det var senere end de andre spillere: ”Jeg havde krydset fingre for, at min chance måske kom næste år – så jeg blev bare vildt glad, da det viste sig, at jeg fik en mulighed allerede i år”, siger Lasse med et stort smil – og fortæller samtidig, at det er en ekstra gevinst at spille sammen med Troels og Simon, som han kender fra Københavner-træningerne og OMBOLD-holdet ’Pink Devils’.

Hvem er din favorit-fodboldspiller?

Messi. Fordi han er den bedste.

Hvilket nummer spiller du i til VM – og hvorfor?

22 – fordi det er min alder

Var det de rigtige, der vandt den danske Pokalfinale?

”Ja helt klart”, griner Lasse og kaster den bold, han sidder med over I hovedet på Troels (Troels er Brøndbyfan og vender øjne af Lasse!)

Lasse
Spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier. Læs om kriterierne her.