Patrick fra Næstved

Patrick startede sin fodboldkarriere som 4-årig. Næstveddrengens karriere begyndte i Holmegaard Boldklub, og Patrick husker fodbolden i barndommen tydeligt: ”Jeg kan huske, at vi spillede mod Næstveds 1. Hold. Jeg scorede hattrick – og tilskuerne råbte til mig, at hvis jeg scorede et mål mere ville jeg lave en ‘Patrick'”, fortæller Patrick med et grin. Fodbolden ebbede dog ud, da der – med Patricks egne ord – gik fest i den i ungdomsårene.

Men Patrick havde ikke helt glemt fodboldspillet. Hans ven Christian (der også er på Hjemløselandsholdet og udtaget fra Næstved) hev ham med til en af de ugentlige træninger, der afholdes i Næstved i et samarbejde mellem Center for Socialt Udsatte og OMBOLD. ”Det er hyggeligt at spllle – og det giver mig noget at lave. Det er fedt”, fortæller Patrick.

Patrick er begejstret for udtagelsen til Hjemløselandsholdet. ”Det er sygt. Virkelig fedt”, siger han, og fortæller, at han kun har fået positive reaktioner fra omgivelserne og venner og bekendte. Han glæder sig til VM, som han forventer bliver en stor oplevelse, hvor han kan udvikle sig meget – ikke mindst på fodboldbanen.

Hvem er din favorit-fodboldspiller?

Ronaldo

Hvilket nummer spiller du i til VM – og hvorfor?

Nr. 2 fordi jeg altid har spillet i nr. 2. Jeg synes det er et godt nr.

Var det de rigtige, der vandt den danske Pokalfinale?

Jeg er Brøndbyfan. Slut.

Patrick
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.