Simon fra Svendborg

Simon er født og opvokset i Italien – hvor fodbold i hele hans barndom vækkede meget glæde. Han husker, at han spillede med andre børn på gaden, og at dette blev ved det meste af ungdommen. Simon kom til Rudkøbing i Danmark for 14 år siden. ”Jeg blev efter nogle år smidt ud af min exkone – og så havde jeg ingen steder at bo eller sove – og jeg fik ikke kontanthjælp”, fortæller Simon. Overnatningssteder var i nogle måneder derfor primært et telt, men da det blev koldere fik Simon heldigvis kontakt til et Forsorgscenter i Svendborg – og det var også her, han fik øjenene op for OMBOLD og fodbolden igen. ”Det var super at være en del af holdet, og vi klarede os godt til stævnerne, det gjorde mig glad”, fortæller han, når man spørger ham, hvad der fik ham til at blive ved med at komme til OMBOLD-træning hver uge, selvom bolig- og økonomi-forholdene for ham var svære. ”Jeg kom også af med noget energi – og det hjælper på mit temperament. Jeg får ro på og bliver bare glad af det”, forklarer Simon.

Simon  er udtaget som målmand til Hjemløselandsholdet – og han glæder sig til at repræsentere Danmark sammen med resten af holdet. ”Det er første gang jeg skal se Norge – jeg har hørt at det er smukt. Og jeg glæder mig til at spille smuk fodbold i et smukt land”, smiler Simon.

Hvem er din favorit-fodboldspiller?

Jeg er ikke meget fan af nogle bestemte danske klubber. Torino F.C. er min klub!

Hvilket nummer spiller du i til VM – og hvorfor?

Nr. 45 – det er min alder

Var det de rigtige, der vandt den danske Pokalfinale?

Jeg er ikke meget fan af nogle bestemte danske klubber. Torino F.C. er min klub!

Simon (45)
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.