Sofie fra Esbjerg

Sofie er den eneste kvinde udtaget til OMBOLDs mix-landshold. Nogensinde. Men fodbolden har også været en afgørende del af hele Sofies opvækst. ”Jeg startede da jeg var 5 år med at spille i en klub inde i Ribe – og jeg har været meldt ind i fodboldklubber lige siden”, siger Sofie. I ungdomsårene begyndte intensiteten i fodboldspillet dog at blive mindre – primært på grund af misbrug, fortæller Sofie. ”Så da en medarbejder fra behandlingscentret hev mig med til OMBOLD-træning syntes jeg at det var fedt at komme i gang med bolden igen – det var rart for min sjæl. Sammenholdet til OMBOLD-træningerne er et helt andet. Niveauet er selvfølgelig lavere, men man oplever en sammenhørighed og lærer folk at kende på en helt anden måde end i en almindelig fodboldklub. Og så oplevede jeg, at jeg slet ikke var så langt nede, som jeg måske havde troet. At jeg kunne noget – både socialt og på banen. Det er fedt”.

Sofie har spillet med ved den ugentlige OMBOLD-træning i Esbjerg i nogle måneder nu, og er både stolt og glad over udtagelsen til Hjemløselandsholdet. ”Jeg var slet ikke i tvivl om at jeg skulle sige ja – og Anders (OMBOLD-træner i Esbjerg) er helt oppe og støde over det, han skriver til mig i tide og utide”, griner Sofie. Det med at spille sammen med herrer bekymrer hende ikke så meget: ”Jeg kan godt lide at der bliver stillet høje forventninger til mig, så præsterer jeg bedst”. Samtidig er hun også glad for at kunne være med til at sætte fokus på fodbolden som godt redskab til at blive stoffri – noget hun selv har oplevet.

Hvem er din favorit-fodboldspiller?

Messi. Han er super teknisk – lille spiller

Hvilket nummer spiller du i til VM – og hvorfor?

Jeg vil helst spille i nr. 3. Det har jeg altid gjort.

Var det de rigtige, der vandt den danske Pokalfinale?

Ikke efter min mening – Men det kan man ikke tage sejren fra FCK. Men jeg er altså Brøndbyfan.

Sofie
Alle spillerne er udtaget ud fra OMBOLDs og Homeless World Cups hjemløse-kriterier, og alle har været berørt af hjemløshed. Læs om kriterierne her.