Succesfuld fodboldtræning for udsatte fortsætter på vestegnen

Fodbold kan skabe fællesskaber og give succesoplevelser. Det har OMBOLD-træninger i lokale fodboldklubber for udsatte personer i Albertslund, Glostrup, Rødovre og Høje Tåstrup været et tydeligt bevis på. Og selvom træningerne ikke længere bliver støttet med midler fra Nordea Fonden, fortsætter de succesfulde træninger alligevel til glæde for både spillere og trænere. 

5. maj 2022

Vestegnen er for mange mennesker lig med fodbold, og for Sundhedsfællesskabet – et tværkommunalt samarbejde mellem socialpsykiatrien og sundhedsområdet i Albertslund, Glostrup, Rødovre og Høje Tåstrup – spiller fodbolden også en central rolle, da man i flere år tilbudt ugentlige fodboldtræninger til psykiske sårbare borgere.

De ugentlig træninger har været en stor succes, og i 2019 blev indsatsen på fodboldbanen skruet en ekstra tand op, da Sundhedsfællesskabet indgik et samarbejde med OMBOLD og blev projektpartner i OMBOLD-lokalt projektet, der var støttet af Nordea-Fonden.

Med OMBOLD Lokalt-projektet blev det muligt at tilbyde målgruppen to ugentlige træninger – de velkendte træninger kun for psykisk sårbare og en OMBOLD Lokal-træning i en af de lokale fodboldklubber. Udover flere træninger har samarbejdet med OMBOLD også resulterede i, at Sundhedsfællesskabet nåede en bredere målgruppe end tidligere, da OMBOLD-træninger er åben for en bred målgruppe af personer i udsatte positioner.

Projektperioden er nu afsluttet, og OMBOLD Lokalt-træningerne bliver derfor ikke længere støttet med fondsmidler. Alligevel fortsætter træninger for målgruppen i de lokale klubber, og det glæder leder af Sundhedsfællesskabet, Mette Jepsen:

Det er så glædeligt, at samarbejdet med Taastrup FC kan fortsætte efter Nordea Fondens udløb, da det er en oplagt mulighed for at bygge bro mellem den lokale klub og den psykiske sårbare målgruppe. Det særlige ved samarbejdet mellem OMBOLD og Sundhedsfællesskabet er, at vi kan forankre de projektindsatser, vi deltager i, forklarer fra Mette Jepsen.

Et unikt fællesskab

Poul Philip har deltaget i OMBOLDs lokale træninger, og træningerne har givet Poul muligheden for at blive en del af et fællesskab.

OMBOLD-træningerne har givet mig nye bekendtskaber og ikke mindst venskaber. De skaber et sammenhold og det er meget uforpligtende at deltage, hvilket jeg godt kan lide. Der er ikke mødepligt, så man kan komme, når man har lyst.

Også Jesper Hoier Nielsen, en lokal træner i Høje Tåstrup, er begejstret over udsigten til, at de lokale træninger fortsætter. Han har set, hvor meget træninger betyder for målgruppen.

Træningerne er en unik mulighed for, at nogle borgere kan blive en del af et hold og et stort OMBOLD-fællesskab, som åbner op for en masse muligheder. Det kan sætte drømme i gang hos borgerne, og det at holdet træner ude i en lokal forening, kan give følelsen af at være en del af samfundet, fortæller Jesper Høier Nielsen.

Stor glæde hos OMBOLD

Hos OMBOLD er man også begejstret over udsigten til endnu mere lokaltræning. Martin S. Pedersen, direktør i Ombold, hæfter sig især ved, at projektet har vist sig at være bæredygtigt uden fondsmidler, og at målgruppen oplever følelsen af fællesskab.

Vi er stolte over at have været med til at stable noget på benene, som viser sig at være bæredygtigt – selv uden finansiel støtte Nordea fonden. Fra både spillere, trænere og Sundhedsfællesskabet hører vi, at det rykker noget hos de her mennesker, som sjældent oplever en følelse af fællesskab. Vi er glade for, at vi kan være med til at skabe et fællesskab for nogle af dem, der har mest brug for det.

 

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.