Bolden rullede ved de Åbne Fynske Mesterskaber i OMBOLD i torsdag d 17 august 2017. Odense var værter, og der skulle spilles 80 kampe, før dette års vindere kunne fejres på havnen foran fodboldfabrikken.

Dagen startede – i bogstaveligste forstand – stærkt, da de lokale spillere og medarbejdere fra Forsorgshjemmet St. Dannesbo var stået tidligt op for at hjælpe med opstilling af baner og telte. Det holdt dem sog ikke fra også at være klar på fodboldbanen, hvor de stillede både et herre- og damehold. I alt var 20 hold med, da startfløjtet lød kl. 11.00 med åbning af Odenses Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Steen Møller. Steen Møller vil dog mere end bare at snakke om fodboldens gavnlige effekter for målgruppen – hvilket blev bevist, da han sammen med Odenses borgmester Peter Rahbæk (S) og resten af byrådet spillede showkamp mod de lokale helte fra St. Dannesbo. En flot kamp, der dog til publikums store begejstring gik forsorgshjemmets vej – og det var derfor OMBOLD-spillerne, der kækt kunne sige til politikerholdet, at de måske skal træne lidt mere, hvis de vil have revanche til næste års Fynske Mesterskaber. J

I B-puljen var der flere nye hold, der viste gode takter. Særligt det lokale hold ’Team All Stars’ fra behandlingscenteret i Odense, der aldrig havde været med før, fortjener highfive for deres fightervilje og positive indstilling trods mange nederlag på banen. Bronzekampen blev en spændende og intens kamp mellem St. Dannesbo og Aarhus Street Soccer, der endte i straffesparkskonkurrence, hvor ASS trak det længste strå. Finalen stod mellem OPUS og Sundholm United, og her kæmpede Sundholm bravt og trak sejren i land – som altid med et stort heppekor på sidelinjen.

 

 

 

 

 

 

 

I A-puljen var begge semifinaler yderst intensive. Det blev dog det ene Pink-Devils-hold (1) og FC Sandholm, der måtte kæmpe om bronze-pokalen. Kampen endte i FC Sandholms favør – og dermed kunne de både løfte bronze-pokalen og den yderst eftertragtede Go’ Stil-pokal. Drengene havde udmærket sig hos både dommere og modspillere ved at spille fair og vise god stil både på og udenfor banen – selvom de først lærte reglerne for OMBOLD-spillet, da de kom!

 

Finalen blev en intens og flot kamp mellem Grønnegade og Pink Devils 2, der til alles store spænding gik i straffesparkskonkurrence. Det var tydeligt, at alle spillere gerne ville vinde titlen – og det var bold på højt plan, der blev vist! Københavner-holdet Pink Devils endte med at vinde og kan derfor nu kalde sig Fynske Mestre! Tillykke til dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hele dagen i Odense var præget af god stil og fairplay – lige i OMBOLDs ånd. Selv vejret spillede med – og det var først i det sekund, finalen var spillet færdig, at regnen begyndte at vælte ned! Rimelig god timing. Det betød, at medaljeoverrækkelsen blev rykket indenfor. Det gjorde den dog ikke mindre god – eftersom tre Superligaspillere fra OB var kommet for at stå få det ærefulde hverv, og samtidig skrive en autograf eller to. Tak til Casper Nielsen, Mathias Greve og Jacob Buus fra OB!

En stor del af æren for den gode dag skal dog også gå til de engagerede frivillige fra Kirkens Korshær Odense – der vendte måltavler, ryddede op, bryggede kaffe og serverede sandwich dagen lang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage er kun at sige tak for en god dag til alle spillere, frivillige og holdledere – vi håber at se så mange som muligt af jer til Danmarksmesterskabet i Aarhus d. 29-30 september!

(Se flere billeder på OMBOLDs facebook her)