De åbne københavnske mesterskaber slog i år alle rekorder – og Misbrugsportalens herrer slog fast, at lige netop det mesterskab hører hjemme i København.

Finalen mod Sigerslev blev en hæsblæsende og nervebetonet en af slagsen, hvor de hurtige asylansøgere havde rigeligt med brændstof tilbage i benene til at forfølge bolden. Mens de rutinerede og sammenspillede herrer fra Misbrugsportalen havde kløgt og held til at køre bolden rundt i trekanter, som uværgeligt skabte åbninger i Sigerslev-forsvaret. På trods af banens begrænsede størrelse, er det hårdt kun at måtte forsvare med to mand, mens modstanderne har ret til tre i angrebet.
Misbrugsportalen vandt kampen 3-1 – og Sigerslev måtte nøjes med sølv.
Kampen om bronze stod mellem Kongens Ø og MoveOn. Den blev vundet af førstævnte.

I B-finalen var det to gamle kendinge fra det sydsjællandske fodboldlandskab, der tørnede sammen. CSUN fra Næstved og Åndehullet fra Vordingborg. Her vandt CSUN.

Kvinderækken havde deltagelse af fire hold. Et af dem bestod af Hjemløseenheden Ungeindsats, der med en bruttotrup på ikke færre end 9 spillere stiftede bekendtskab med OMBOLD-spillet. OMBOLD har indgået en tre-årig samarbejdsaftale med Københavns Kommune, hvor vi sammen med Hjemløseenhedens opsøgende teams skal arrangere gadefodboldtilbud målrettet unge udsatte i København.
Holdet fik ikke et ben til jorden, men havde efter signende en strålende dag, selv om de fik klaps i alle fire kampe. Kbinderækken blev vindet af Ombold Frederiksberg, der i finalen besejrede MoveOn. Ombold Esbjerg besatte tredjepladsen

Ikke færre end 28 herre/mix-hold og fire kvindehold troppede op på Rådhuspladsen, hvor der i den grad var trængsel om de få ledige kvadratmeter. OMBOLD havde vistnok som de eneste luret valgdatoen, og gav efterfølgende lov til, at Ekstrabladets mobile valgstudie kunne “låne” et hjørne af pladsen. De gav så til gengæld gratis EL, croissanter og kaffe til de morgenfriske.
Lidt ærgerligt, at de ikke havde åbnet mikrofoner og kameraer for nogle af de opstemte boldspillere, som sikkert godt kunne være kommet med nogle politiske indspark, som måske kunne påvirke nogle mennesker til ikke at glemme de udsattes vilkår efter et valg.
Nå, men det kom til at handle om fodbold – endda rigtig meget fodbold. For med 120 kampe på seks timer – og 252 scorede mål, blev KM en ekstremt underholdende og minderig begivenhed – også for de flere tusinde københavnere, som skulle stemme på rådhuset.
Mange blev hængende, og undrede sig højlydt over, hvordan så mange forskellige udsatte grupper fra hele landet kunne skabe så megen glæde og entusiasme. Og så oven i købet for de flestes vedkommende være ambitiøse og dedikerede – uden at miste blikket for alt det, som kendetegner en ægte OMBOLD-spiller – nemlig kærlighed til spillet og fællesskabet, og evnen til at skabe rum for hinanden midt i kaos af taktikmøder, kaffedrikning, frokost, drikke – og tissepauser. Uden at misse den næsten absurd stramme tidsplan. En tidsplan som skulle sikre, at alle fik spillet lige mange kampe. Og igen var det Ombolds talknuser, Tea Sylvest, der havde stået moder til stævne- og kampprogram.

Her følger oversigten over placeringer:

B-Pulje:

1. CSUN
2. Åndehullet
3. Sandholm 1
4. KFUM Kollegiet
5. Aarhus Street Soccer
6. Skansegården
7. Ombold Esbjerg
8. Sandholm 2
9. IF Kæmperne
10. Saxenhøj 1
11. Multihuset Brøndby
12. Sundholm
13. Saxenhøj 2

A-Pulje:

1. Misbrugdsportalen
2. Asylcenter Sigerslev
3. MoveOn
4. Kongens Ø
5. Stenbruddet 1, Svendborg
6. Grønnegade, Aarhus
7. Hørhuset, Amager
8. Tronehøjgaard, Gladsaxe
9. Ombold Amager
10. CrimeStop, Taastrup
11. Hotellet, København
12. Stenbruddet 2, Svendborg
13. FCR, Risskov 1
14. FCR, Risskovce 2

Billeder kan I finde på OMBOLDs facebookside!!

VI SES TIL DM I HJØRRING I SLUTNINGEN AF AUGUST!!!!