I fredags ankom de to danske hjemløselandshold til Amsterdam for at repræsentere Danmark ved det årlige verdensmesterskab i gadefodbold – Homeless World Cup. Der var fuldt program allerede fra lørdag morgen. Det startede med den obligatoriske indmarch, hvor alle holdene går i samlet flok mod stadium med flag, hujen, sang og dans, og hvor hvert enkelt hold præsenteres og hyldes. Det er en sikker vej til kuldegysninger og følelsen af at være en del af noget større! Fantastisk!

DSC_0014    1166

Drengene var de første, der skulle i kamp. Det var i mod Portugal, som er tredjeseedet ved VM og derfor måtte siges at være kæmpe favoritter i kampen mod Danmark. De danske drenge var dog overbeviste om, at de kunne skabe overraskelsen. Og de kæmpede da også bravt, men måtte se sig slået – dels af start-op-nerver og dels af Portugal. Kampen endte 4-0 til Portugal. Kvindernes første kamp var derimod virkelig nervepirrende at følge på sidelinjen – en virkelig tæt kamp mod Finland, der gik i straffesparkskonkurrence efter den blev 3-3 i ordinær spilletid. Både Michele, Dorthe og Carina satte den stensikkert ind, og da Dorte reddede Finlands 3. Straffe ville jublen INGEN ende tage – hverken blandt pigerne på banen eller blandt publikum. En begivenhedsrig og udmattende 1. dag blev rundet af med stort galla-show i Amsterdam sammen med alle de andre spillere fra de 48 deltagende nationer i HWC.

DSC_0034    DSC_0050 kopi DSC_0050    DSC_0061

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag stod på Herrekampe mod hhv. Grenada og Schweiz (der begge endte med sejre til Danmark, SÅDAN!) og kvindekampe mod Indien (hvor DK trak det korteste strå og blev besejret 4-3) og en showkamp uden lige mod England, som pigerne besejrede 5-2.

Alle kampe har båret præg af en fuldstændig fantastisk opbakning på lægterne. For det første viser begge hold, hvad sammenhold egentlig handler om, når de hepper på hinanden: Begge hold slider benene på banen og stemmerne på sidelinjen. For det andet er der HELT vildt god opbakning fra danskere i Amsterdam. Fastboende danskere i Holland har lavet facebookgrupper, der støtter Hjemløselandsholdene, og møder op med flag i håret og viser, at de er med os! Og adskillige interrailere eller turister i Amsterdam har også lagt vejen forbi venuen på Museiumsplein for at støtte de danske drenge og piger.

Det er en opbakning, der bliver lagt mærke til. Både af spillerne på banen (det udtaler ”Man kan virkelig mærke kærligheden nede på banen!”) og af de andre hold, der måske er lidt misundelige på den flotte, flotte støtte. Tak Danmark – og også tak for al hep derhjemme.

De næste par dage handler det om videre indledende spil, der afgør om vi går i A eller B-gruppen. Fortsæt gerne hepningen – vi har brug for det!

DSC_0070    DSC_0097 2 DSC_0097    DSC_0381