Med flere end 100 deltagere til Multihusets årlige julestævne, blev det en fornem afslutning på OMBOLD-sæsonen, der involverer landets hjemløse og andre socialt udsatte i gadefodbold. Der var kommet hold fra Hjørring, Randers og Esbjerg – og selvfølgelig også de lokale helte og heltinder, der har deres daglige gang i Multihuset, som er et samværs- og aktivitetshus for mennesker med misbrug og sociale problemer i Brøndby Kommune.

Stævnet blev sparket i gang af Kim Vilfort, der som særlig gave havde medbragt en signeret vinder-kamptrøje fra EM i 92, der blev trukket lod om. Vinderen blev Daniel Thorsen, der sammen med OMBOLD Esbjerg havde taget turen til Brøndby for at spille bold. Og som glødende Brøndby-fan modtog han trøjen med gåsehud og tårer i øjnene, mens publikum og øvrige spillere overøste gavegiver og modtager med enormt bifald. Og som Daniel efterfølgende udtrykte det: ”Den bedste julegave – EVER!!!”

Stor opbakning

I alt ca. 100 mennesker var samlet til fodboldfesten og der blev spillet over 70 kampe. Socialrådsformand Per Jensen (A) sagde også indledende ord, og fulgte ellers med fra sidelinjen, hvor han gav sig tid til at tale med fremmødte spillere og tilskuere omkring hvad idrætten betyder for dem.  Men det var ikke kun fodbold det hele. Multihusets dedikerede medarbejdere havde været rundt til virksomheder og handlende i hele byen og sørget for, at fodboldfesten også blev til julefest. For der var sponsorerede julegaver til alle.  Bl.a. sørgede Per Jensen for at der var 5 billetter til VM i håndbold.
Det var andet år i træk at OMBOLDs Julestævne blev afviklet af Multihuset og starten på en tradition er født.
– Vi er meget taknemmelige over, at det er muligt at trække både medarbejdere og frivillige til at stille op på en lørdag i en kold og travl december. Men som de fleste fik oplevet, så så var der solstråler i øjnene hos de fleste – både frivillige og spillere efter dagens kampe. Stor tak til alle, siger Lene Knudtzen fra OMBOLD.

Fakta:

Multihuset Brøndby et aktivitets, – behandlings- og caféhus for borgere med misbrugsproblemer og/eller som er psykisk skrøbelige. Multihuset løser herudover en række undervisnings-og vejledningsopgaver overfor borgere og professionelle, ligesom institutionen har udgående og opsøgende opgaver overfor borgere på gaden og i deres hjem.

Under sloganet: Fodbold, fællesskab og forandring har OMBOLD siden 2003 givet hjemløse og udsatte mennesker reelle muligheder for at dyrke idræt. OMBOLD organiserer stævner og mesterskaber, samt åbne træninger i gadefodbold for udsatte og hjemløse i hele landet. Der deltager årligt ca. 1100 udsatte og hjemløse spillere ved OMBOLDS fodboldstævner.