De Åbne Københavnske Mesterskaber på Rådhuspladsen er traditionelt årets største mesterskab talt på antal deltagende spillere. Og 2017 var ingen undtagelse: 28 hold og over 200 spillere fra hele landet havde meldt sig til. Og igen i år måtte vi desværre lukke for tilmeldingen og en del hold måtte desværre afvises, da der simpelthen ikke kunne presses flere hold ind i turneringsplanen. Vi ser i den grad frem til, at arbejdet med metroen bliver færdigt, så der kan blive plads til tre baner og flere hold.

Socialminister Mai Mercado (C) kom og åbnede Mesterskabet med nogle ord om, hvordan fodbold og fællesskabet omkring kan forandre liv. Efterfølgende blev hun hængene et stykke tid og fik talt med nogle af spillerne – og sandelig om hun ikke også fik sig et favorit hold, nemlig Monsieur Grøn fra Aarhus. Og for dem af jer, der roder rundt i de forskellige politiske partiers yndlings farver kan vi oplyse om at de konservatives partifarve er Grøn. Godt valg af ministeren, især i betragtning af, at holdet senere fik OMBOLDs prestigefyldte ”God Stil ” pris for deres overskudsagtige opførsel på og udenfor banen.

 

 

 

 

 

 

 

Som altid i OMBOLDs turneringer er det utroligt svært at forudsige, hvordan det kommer til at gå med de forskellige hold, da mange af holdene er bygget op omkring tilhørsforholdet til et bestemt herberg eller værested, hvor der er perioder med stor udskiftning.  Men der tegner sig et mønster; de hold der har en ugentlig træning skiller sig ud fra de andre, når det gælder boldkontrol og luft – og dette KM var ingen undtagelse. Samtlige hold, der endte i A-rækken, træner ugentligt, hvilket giver en klar fordel på banen.

Guldet endte hos Pink Devils 2 (KBH), efter en super velspillet finale mod de altid boldsikre Brug Bolden (KBH), der ligesom vinderne havde vist super godt spil gennem hele turneringen. De var dog ikke de eneste hold, der havde potentialet til at gå hele vejen. Grønnegade, FC Sandholm og Monsieur Grøn, som endte på de næste pladser, kunne også sagtens være endt med guldet, hvis de havde haft stolpe ind i de afgørende meget tætte kampe.

I B-rækken gik guldet til de relativt nye FC SSH fra Roskilde, der viste sig som et godt hold til trods for, at de kun har spillet én OMBOLD-turnering før KM. De vandt i en vanvittigt spændende og målrig finale over Næstved 2 med 5-4. Imponerende!

 

 

 

 

 

 

 

 

I C- rækken stod Finalen mellem Center Nordvest (Kbh) og Multihuset ( Brøndby) der ligesom de andre finalekampe var utroligt jævnbyrdige. Det blev dog Center Nordvest der endte med at vinde 2-1 og kan kalde sig mestre af de åbne Københavnske mesterskaber 2017 i c-rækken.

For en gangs skyld lykkedes det at få kvinder nok med i turneringen til at lave en kvinderække med 4 hold. St. Dannesbo og Sundholm United stillede hver med et hold, og så blev der dannet to hold af kvinder fra de forskellige hold, der spillede med i mixrækken. Det var en succes og nogle fede kampe. Det endte med, det sammensatte hold Kvinder 4 og St. Dannesbo mødtes i finalen. Her vandt Kvinde 4 med 2 OMBOLD Esbjerg spillere, en spiller fra OMBOLD Kbh, og en spiller fra Multihuset Brøndby. Det håber vi har givet nogle flere kvinder blod på tanden, så fremadrettet også kan lave kvinderækker ved OMBOLDs andre stævner.

 

 

 

 

 

 

 

OMBOLD stævner er efterhånden blevet et større set-up, som kun kan afvikles med hjælp fra frivillige. Herfra skal lyde en kæmpe tak til idrætsforeningen SiR 98 fra Roskilde som var en kæmpe hjælp i kaffeteltet og ved måltavlen. Og så selvfølgelig alle de frivillige fra nær og fjern, der i løbet af dagen sørgede for at dømme kampe, hjælpe ved dommerbord og stille bane og tage den ned igen. Her skal en del af spillerne fra Kollegiet igen have en kæmpe tak for deres kæmpe engagement. De stod klar klokken 7.30 og tog først hjem, da oprydningen efter den efterfølgende SponsorCup var færdig kl. 21.30. Stående ovationer fra hele OMBOLD-holdet af.