Traditionen tro blev De Åbne Københavnske Mesterskaber afholdt på Rådhuspladsen i maj måned og traditionen tro blev der lukket for tilmelding ganske kort tid efter at tilmeldingen blev åbnet pga af en overvældende interesse. Rammerne for dagen kunne dog heller ikke være bedre. Rådhuspladsen i høj solskin, kaffe, krammere, god stemning og massere af spillere, der var opsat på at spille god fodbold.

Holdene kom fra hele landet. De fleste gamle kendinge som er fast inventar til alle OMBOLD stævner, men heldigvis var der også nye ansigter  og nye hold såsom Erhvervsskolen af 2011 og Alfa FC. fra Fredensborg, der fik en på opleveren som debutanter til et af årets største OMBOLD mesterskaber. De formåede alligevel at imponere på banen og vandt henholdsvis guld og sølv  i B-rækken. Et kæmpe tillykke herfra.

Guldet i A-rækken gik til holdet Basserne som besejrede Team Mums i en afsindigt velspillet finale, hvor det kunne være gået begge veje. Brillant fodbold at være vidne til. Begge hold bestod af primært spillere som har deres gang ved OMBOLDs  Københavns træning i Game. I C-rækken var det fusionsholdet mellem de to Frederiksberg hold Lioba/Soltoppen, der løb af med sejren.

OMBOLDs prestige fyldte God Stil Pokal var ikke helt nem at få uddelt da der var rigtig mange kandidater der var i spil. Det endte med de altid sympatiske, vellidte  og  fair spillende spillere fra Skansegaarden i Hillerød, der kunne fejre anerkendelsen i en kæmpe klapsalve fra de andre hold.

Et par af holdene manglede en spiller eller to pga. af afbud på dagen. Det er katastrofalt ved almindelige fodboldturneringer, men i OMBOLD konceptet er det ikke noget  problem. Holdene udlåner låner spillere til hinanden, hvis der er nogen der mangler – eller en af de frivillige træder til. Det virker og det er klasse at være vidne til, hvordan det fungerer upåklageligt.

Selvfølgelig er spillerne det vigtigste i OMBOLD, men vi kan kun afholde så store arrangementer pga. af det kæmpe engagement og hjælp som frivillige i alle former, farver og baggrunde lægger for dagen. Fra morgenstunden stod der Ombold spillere og mere traditionelle frivillige klar på Rådhuspladsen for at gøre pladsen klar til turneringen, brygge kaffe, passe måltavle og dømme kampe.  Professionshøjskolen København stillede som altid op med en masse fys studerende og en underviser, som sørgede for at tape ankler og knæ og massere ømme ben.  Men også hjalp til på banen og i kaffeteltet. De er blevet en uundværlig ingrediens i OMBOLD kagen og de er guld værd!!!!

 

Der skal også lyde en Kæmpe tak til Københavns Kultur og Fritids borgmester Franciska Rosenkilde, der åbnede KM  og Socialborgmester Mia Nyegaard der overrakte medaljer for at bakke op om arrangementet og OMBOLD.

 

Placeringer ved De Åbne Københavnske Mesterskaber i OMBOLD

 

A-rækken B- Rækken C-rækken
1.       plads Basserne (Kbh.) Erhvervsskolen af 2011 (Kbh) Lioba/soltoppen (Frb.)
2.       plads Team Mums (Kbh.) Alfa FC ( Fredensborg) Renes Hold (Kbh.)
3.       plads Sandholm FC (Birkerød) Fc + De Skøre Bolde (Kbh.)
4.       plads FC Grønnegade Horisonten (St. Heddinge) OMBOLD Esbjerg
5.       plads FCA (Kbh.) ASS (Aarhus) Vestegnens Warriors
6.       plads Skansegaarden (Hillerød) Locos/Høje Tindinger (Kbh) Kravlegaarden 2 (Brøndby)
7.       plads Ombold Næstved
8.       plads Sundholm FC (Kbh.)
9.       plads Kravlegaarden 1 (Brøndby)
10.   plads Grønnegade Junta (Aarhus)
11.   plads Opus FC
12.   plads OMBOLD Næstved 2