OMBOLD-året er nu for alvor skudt i gang. Det skete i tirsdag i Odense, hvor 18 hold fra hele landet fik testet formen. Mange havde til lejligheden steppet op på udstyr og spillertøj – og Sølyst fra Horsens debuterede med bravour og hjemtog hele to medaljer. Årets første mestre blev de forsvarende – fra Næstved 1.

Selv om der både er gang i Asfaltligaen i København og Aarhus – og spirende ligaer i Næstved og Odense, så er det alligevel noget særligt at møde op til stævne. Ikke mindst når der er tale om det første i året. Og at det er noget, der fylder for spillere og hold kan man ikke være i tvivl om, når man som tilskuer betragtede mylderet af nærmest forårskåde boldspillere, der mødtes på FodboldFabrikkeen i Odense, hvor St. Dannesbo har deres faste træning.

Næstved All over

Med hele tre hold fra Næstved var det ikke helt overraskende, at der kom til at være en slags “Næstved All Over” på de to baner. Men at samtlige tre hold efter de indledende puljespil landede i A-rækken, var der nok ikke mange der havde set komme. Modstanderen her var en ny københavnerkonstellation med blandt andre tidligere spillere fra Pink Devils, der med det catchy navn “Basserne” ydede Næstved hård modstand. Og da den ordinære kamp endte 2-2, måtte det afgøres på straffe. Her viste Næstveds Patrick, hvordan man overlistede en tidligere landsholds-kollega i form af Dennis – som var chanceløs i målet.

B-puljens finale var ikke meget anderledes. For her skulle Aarhus Street Soccer og debutanterne fra Sølyst også ud i straffe-spark, før ASS kunne strække armene i vejret som vindere. Til gengæld var Sølyst turneringens værdige modtagere af Go’ Stil Pokalen, da de trods store udfordringer i de indledende puljekampe bevarede både kampgejst og humør. Så stor respekt og tillykke til dem. Bare de nu holder fast – og får lyst til mere bold – og gerne i AsfaltLigaen i Aarhus. Tænk, hvad det ikke kan blive til.

RESPEKT TIL OMBOLDS SPILLERFRIVILLIGE

Det samme kunne man sige om KFUM fra Artillerivej i København. De har for år tilbage tidligere været aktive i OMBOLD. Men med en ihærdig indsats af Johnny Aare – tidligere landsholdsspiller og aktiv på flere hold, er det lykkedes at få gang i bolden igen. De kunne også være oplagte i Hovedstadens AsfaltLiga. At flere spillere begynder at tage selvstændige initiativer og bruger deres egne gode erfaringer med OMBOLD og introducerer spillet og fællesskabet for flere, er uvurderligt for OMBOLD – og en kæmpe inspirationskilde.  Det sker over hele landet, og kom også til udtryk til dagens stævne, hvor FABO fra Kravlegården og Søren fra Skansegården på fornemste vis stillede sig til rådighed som dommere. Respekt for det – og tak til alle hold, der gjorde deres til, at det blev en god oplevelse for dem.

Frivillige fysser til stævnerne

Som nogen måske har læst, har OMBOLD indgået et samarbejde med ProfessionsHøjskolen i København, hvor vi i 2019 har fået tilknyttet fem fysioterapi-studerende, der alle vil bidrage til vores stævner i årets løb. De får supervision og hjælp af nogle af de mere erfarne, som bl.a. var med som fysioterapeuter ved VM i Mexico. Ved gårsdagens stævne var Malene og Maria i sving under supervision af Line. Flere spillere kom under kærlig behandling og I vil kunne møde dem og nogle af de andre til årets stævner.

Årets Forårstævne blev arrangeret af OMBOLD i samarbejde med St. Dannesbo, som sørgede for fynsk forår, glade smil og højt humør. Inklusiv kaffe på kanderne, måltavle-føring plus det løse. Håber vi ses igen, når vi rykker udendørs på OMBOLDs egne baner til de Åbne Sællandske Mesterskaber i Taastrup til april. Invitationen kommer nu på fredag, hvor der er mere om tid og sted.

I kan se billeder på facebook: OMBOLD GADEFODBOLD

Resultater af OMBOLDs Foråsstævne 2019

A-række:

1 Næstved 1
2 Basserne
3 KFUM
4 OPUS
5 Skansegården
6 Grønnegade
7 Grønnegade Junta
8 OPUS 1
9 Kravlegården
10 Næstved 2
11 St. Dannesbo
12 Næstved 3

B-rækken

1 Aarhus Street Soccer
2 Sølyst, Horsens
3 HKI, København
4) Sundholm
5) Møltrup
6) Esbjerg