Tobias var viceanfører på sidste års landshold – læs her hvad han tænker om landsholdsdeltagelsen og det at opdage, at man faktisk er god til noget.

Tobias var 23 år da han blev udtaget til Hjemløselandsholdet. Han havde spillet gadefodbold et par år inden og deltaget i flere OMBOLD-stævner – både på OMBOLD Esbjergs hold og sammen med X-house. Da Rikke, der er træner for Hjemløselandsholdet, sidste år ringede og spurgte, om han havde lyst til at være med på landsholdet, der skule forsvare Danmarks ære ved Homeless World Cup i Chile, var han ikke i tvivl: ”Det er noget af det fedeste, der nogen sinde er nogen, der har spurgt mig om. Selvfølgelig ville jeg gerne det! Jeg var så stolt, og det var virkelig fedt at fortælle min far, at jeg var udtaget”.

Tobi har ellers ikke tidligere væltet sig i stolte øjeblikke. Efter eget udsagn har han ikke altid været en god dreng, han har kæmpet med stoffer og med at holde sig på den rigtige side af loven. Så da han blev udtaget til landsholdet, var det en helt ny følelse af at tro på sig selv . ”Jeg oplevede, at jeg faktisk var rigtig god til noget, og jeg fik tanket min selvværdskonto godt op. Min familie var stolte, og det var en helt vildt fed følelse”.

Tobias var sammen med de 7 andre landsholdsdrenge på træningslejr 4 gange i Danmark før turen gik til Santiago i Chile med ’Danmark’ trykt på ryggen og fodbold-skoene pudsede. Ifølge Tobi en ubeskrivelig oplevelse: ”Jeg har aldrig oplevet noget som det. Det var sindssygt hårdt når vi tabte kampe eller ikke spillede det bedste spil, og sindssygt fedt når det kørte godt. Og så var det bare nogle fede gutter, som har betydet meget for mig at lære at kende. Hvis I mangler en på dette års landshold, kan I bare sige til! Jeg er træt af, at man kun kan være med ét år”

På spørgsmålet om, hvad landsholdsdeltagelsen har betydet for ham, er han klar i mælet: ”Helt vidt meget. Det skubbede mig i den rigtige retning, og i dag arbejder jeg som pedel i en børnehave. Det er jeg glad for”. Og fodbolden smider Tobias ikke sådan lige væk: ”Jeg har startet et fodbold-hold i Esbjerg, der hedder Recovery Bulls. Vi træner socialt udsatte, flygtninge og andre, der har brug for en ekstra hånd, fordi livet kan være svært. Ligesom jeg havde. Jeg vil gerne gøre en forskel og give noget af det tilbage, som jeg har fået ved fodbolden”. Udover sin træner-tjans spiller Tobias også selv fodbold, og er i dag dommer ved OMBOLDs fodboldstævner i hele landet.