Slud, hagl, regn og rusk. Sådan kan en torsdagsverden se ud, ifølge DMI, YR og Michael Jarnvig. Måske de skulle finde et andet arbejde eller nogle bedre sattelitter og algoritmer til at forudsige vejret. For sprudlende fodboldforårsfødder sprang torsdag formiddag ud af biler og busser fra hele landet, da OMBOLDs Åbne sjællandske mesterskaber i gadefodbold blev fløjtet i gang på P-Pladsen ved Nyhøj Idrætsanlæg i Høje Taastrup.

Med forventningsfulde øjne, der strålede om kap med en sol, der bare nægtede at få skyklapper for øerne, blev OMBOLDs første mesterskab i 2019 sparket i gang i Høje-Taastrup. OMBOLDs nye stævneansvarlige, Astrid Jakobsen havde forud orkestreret to mulige turneringsplaner, der tog højde for sidsteøjebliks-afbud, dagsform og alt det derimellem. Alligevel måtte der dagen før lave en tredje plan, før turneringskabalen kunne gå op.

Overraskelser i vente

Med fire nye lokale hold og et habilt opbud af rutinerede OMBOLD-hold fra det meste af landet, var det på forhånd ikke givet, hvem der efter de godt 80 kampe skulle løbe med årets første mesterskabspokal. Sidste års vindere fra Næstved 1 – der igen igen stillede med hele tre hold, var på forhånd næsten favoritter. Og hvordan skulle det gå med de ukuelige drømmefugle fra Kravlegården, der bare bliver ved at dukke op – og gøre det bedre og bedre – og til stævnet var stemplet ind iført funklende nye spillerdragter og udstyr i topklasse.

Fra hele landet

Og hvordan var det lige med Pink Devils? Jo, de var der, men i nye holdkonstellationer bestående af spillere med base i OMBOLDs åbne træninger i København – og med flere spillere, som i tidens løb har været på Hjemløselandsholdet. Team Mums og Basserne. Aarhus gav den gas med tre hold, hvor Grønnegade med Junta havde samlet to, og Aarhus Street Soccer som altid var sig selv – og i blændende humør. Lettere forsinket, og trådte fra bilen nærmest direkte ind på banen til første kamp. Så kan man jo altid varme op efter kamp… St. Dannesbo var ene om at repræsentere Fyn – og de havde taget foråret og spillerhumøret med.

Byrødder i hopla

Høje Taastrup Kommune var sponsor på stævnet, og et udvalgt byrådshold stillede op til kamp mod et nyt lokalt hold – Team Psy, der efter stævnet havde skiftet navn til det lidt mere mundrette Vestegnens Warriors. Holdet var samlet omkring Sundhedsfælleskabet, der tilbyder udsatte mennesker en række frivillige sportsaktiviteter – hvor fodbold er et af dem. Byrådet vandt 4-2, men VW fik stor æresoprejsning, da de inden finalerne fik overrakt stævnets Go’ Stil pris af borgmester Michael Ziegler. Prisen gives et hold, der udviser sportsånd, godt humør og vilje til at gøre det bedste, selv om det sportsligt kan være op ad bakke. Forhåbentlig vil de sammen med Blå Kors, TC Taastrup og Paraplyen finde sammen i et nyt lokalt fodboldfællesskab i Vestegnen, som kan give dem lyst til at fortsætte – også gerne i OMBOLD.

Guld til de gule

Efter de indledende puljespil stod det klart, at der skulle skrives SM-historie i Høje Taastrup i forhold til 2018. For første gang i holdets mangeårige historie fik Kravlegården nemlig hjembragt trofæet som mestre i en B-række. For første gang lykkedes det Næstved 2 at overtrumfe Næstved 1. Begge hold stod fuldstændig lige i kampen om at kæmpe om bronze i A-rækken. Så det skulle afgøres ved straffe. Og resultatet af denne blev, at det var Næstved 2 der skulle spille bronzekamp mod FCA, mens Næstved 1 skulle spille mod St. Dannesbo om 5.-6. pladsen. Wuff!!!

Nye mestre

Finalen i A blev – som det måske ikke var helt så overraskende endda – et opgør mellem de to landsholdsspækkede og træningskammerat-hold fra København – Team Mums og Basserne. Det blev en seværdig forestilling for tilskuerne – og det kunne være gået begge veje rent resultatmæssigt. Det var ikke uden glimt øjnene, at Team Mums spillere kunne strække pokalen i vejre som nye Sjællandsmestre. Og det blev da også til velfortjente klapsalver og krammere til alle, der i løbet af dagen havde givet sig selv til OMBOLDEN – og fællesskabet omkring det.

Ånden lever

OMBOLDs stævner er og har altid været base for gensyn, hensyn og udsyn. Gensynet kommer til udtryk mellem spillerne. Hensynet bliver blottet på banen, når nye og uprøvede spillere skal lære spillet og måden man er sammen på – i modgang og medgang. Sejre og nederlag. Udsynet handler om at forstå og lære, at alle er forskellige, og kommer med forskellige ting i bagagen. Og at det hele kun kan lykkes, fordi alle lægger sig selen for at det skal kunne lade sig gøre – og blive en god oplevelse. Som gerne må gentages – næste gang…

Syv stive klokketimer med det i fokus kan være en magisk forestilling at være vidne til. Men for at holde begge fodboldben på jorden var der flere omkring stævnet, der at det lykkedes. Frivillige fysioterapeuter fra Københavns Professionshøjskole, der både passede måltavler, masserede og tapede haltende og ømme spillere.
OMBOLD ønsker at takke alle, som bidrog til endnu et fedt stævne – og lad os mødes igen til mange flere møder i 2019.

Der er stort billedgalleri på OMBOLDS FACEBOOK!!!!

Resultater SM 2019
B-finaler

1) Kravlegården


2) Aarhus StreetSoccer


3)OPUS


4)Næstved 3

5)De Skøre Bolde

6)TC Taastrup


7)Vestegnens Warriors


8)Grønnegade Junta

9)Blå Kors

10)Paraplyen

A-finaler


1)Team Mums

2)Basserne

3)FCA


4)Næstved 2


5)Næstved 1

6)St. Dannesbo


7)FC+

8)Horisonten

9)Grønnegade


10)Skansegården