For første gang nogensinde har Danmarks Hjemløselandshold hummel som  officiel tøjsponsor. De nye spillerdragter skal luftes ved de nordiske mesterskaber i København og ved sommerens VM i Oslo. Det er sikret igennem en treårig sponsoraftale med hummel om professionelt fodboldtøj og sko til alle spillere.

Hummel og OMBOLD, organisation bag det danske Hjemløselandshold, har indgået et 3-årigt partnerskab, der sikrer spille- og træningstøj til fodboldlandsholdet, der repræsenterer nogle af de mest udsatte mennesker i Danmark. Hummel leverer samme kollektion af professionelt tøj og udstyr, som man også leverer til det Danske Fodboldlandshold. Fællesskab, forandring og fodbold er nøgleord i partnerskabet, som med et øget fokus på hjemløselandsholdet og deres kamp mod VM håber at inspirere andre til at finde glæden og bedring igennem fodbold.

For bestyrelsesmedlem i OMBOLD, Lykke Friis, er det en stor anerkendelse af Hjemløselandsholdet og deres kamp for at vise Danmark og hele verden, at fodbolden og idræt kan være med til at forandre liv. ”Hos OMBOLD mener vi at fodbold er for alle – også de hjemløse og socialt udsatte. Derfor er vi begejstrede for, at hummel har scoret tre på stribe med trøjesponsoratet af de danske fodboldlandshold, så både herre-, kvinde- og hjemløselandsholdet nu alle spiller i hummel”.

Hjemløselandsholdsspillerne lever et hverdagsliv langt fra DBUs etablerede A-landsholdsspillere, men hjemløse og udsatte deler samme passion for fodbold – og udsatte fodboldspillere fortjener om nogen kvalitetsudstyr, når de skal præstere.

Forandrer verden gennem fodbold
Hummel har igennem mere end 95 år produceret fodboldtøj og udstyr til klubber i hele verden. Ifølge Nordic Marketing Manager i Hummel, Morten Lund, er samarbejdet med OMBOLD vigtigt for hummel, da virksomhedens vision er at forandre verden gennem sport. ”Hjemløselandsholdet er repræsentanter og rollemodeller for alle Danmarks hjemløse, og holdet kæmper benhårdt for at sætte fokus på de positive ting, fodbold og sport kan gøre for mennesker, der ellers kan leve et kaotisk liv på kanten.”

Han tilføjer: ”For det mod fortjener de vores – og hele Danmarks – opbakning, og derfor er vi stolte over, at Hjemløselandsholdet fremover vil indgå i vores portefølje af hold. I hummel elsker vi fodbold og specielt de underdogs, der har alt at vinde, og det har disse mennesker.”

Det danske Hjemløselandshold spiller i Authentic Charge-kollektion og i Victory-sko fra hummel.

Man kan se Hjemløselandsholdet i aktion på banen til OMBOLDs Københavnermesterskab og SponsorCup på Rådhuspladsen i København d. 17 maj, hvor der spilles kampe fra kl. 10 til 20 og til det Nordisk Mesterskab, der også afholdes i København (på Gammel Torv) lørdag d. 24 juni.


HJEMLØSELANDSHOLDET
Hjemløselandsholdet består af 8 spillere, der på baggrund af sportslige og sociale kompetencer en gang om året udvælges blandt de ca. 1100 hjemløse og udsatte, der hver år deltager i OMBOLDs gadefodbold aktiviteter rundt omkring i landet. Med fodbolden som platform og en målrettet og kvalificeret støtte gennem forløbet med træningssamlinger og turen til VM viser Hjemløselandsholdet og spillerne, at de har ressourcerne til at arbejde med gamle vaner og handlemønstre. Og de lærer at mestre forventningspres og tackle både sejre og nederlag. Noget som de umiddelbart kan overføre på hverdagslivets udfordringer – og på den måde løfte de 8 spillere videre i livet også udenfor fodboldbanen. Herudover har hjemløselandsholdet også som mål at nuancere befolkningens syn på hjemløsehed og udsatte mennesker – og vise, at på en fodboldbane kan man ikke nødvendigvis se forskel på folk!

OMBOLD
OMBOLD er en Nonprofit organisation, der siden 2003 har arbejdet for at udbrede gadefodbold til samfundsgrupper, der ikke naturligt opsøger almindelige idrætsforeninger – herunder hjemløse, misbrugere, psykiske sårbare og andre udsatte mennesker. OMBOLD har vist, at det er muligt tiltrække socialt udsatte og motivere til engagement og deltagelse i fysisk aktivitet – båret af ønsket om et positivt socialt fællesskab. Det hele sker under mottoet: Fodbold, Fællesskab, Forandring – og med Hjemløselandsholdet i spidsen.

HUMMEL
hummel er et dansk sports- og modebrand med en historik, som rækker tilbage til 1923. Ud fra visionen ”Change the World Through Sport” arbejder 140 passionerede ansatte på det globale hovedkontor i Aarhus. Hovedmarkederne er Skandinavien, Centraleuropa og Tyrkiet. Derudover er der globale distributionskanaler i yderligere 32 lande. hummel designer, producerer og markedsfører sportstøj, træningstøj, udstyr og sneakers til både børn og voksne, kvinder som mænd. Gennem de 4 produktkategorier teamsport, footwear, kids, sport lifestyle samt udvalgte premium co-labs, leverer hummel flere gange årligt nye styles i deres gennemførte mix af retro og tidsaktuelle trends. I dag er hummel førende på det danske sportsmarked, og brandets DNA og store fokus på fodbold manifesteres blandt andet i de danske fodboldlandshold og den danske Superliga, hvor 6 ud af ligaens 14 klubber spiller med de ikoniske vinkler på ærmerne – AGF, Brøndby IF, Odense Boldklub, SønderjyskE, AC Horsens og AaB.
hummel A/S er en del af Thornico koncernen

KONTAKTPERSONER
OMBOLD: Tea Sylvest, tlf. 2614 8454, mail: tea@ombold.dk
hummel A/S: Morten Vestberg, Corporate Communication, tlf. 5215 9259, mail: mve@hummel.dk