Selvom sommeren er ved at gå på hæld, viste det sydfynske sig fra sin aller mest solrige side, da Svendborg Havn lagde (lidt bumpet) asfalt til dette års åbne Fynske Mesterskaber i OMBOLD.

Selve stævnet kunne ikke være afholdt uden de mange hjælpende hænder fra Forsorgscenter Sydfyn – Svendborg Kommune og ikke mindst Stenbruddet, der stillede med ikke mindre end 3 hold. Banerne blev både stillet op og taget ned med hjælp fra frivillige, målene blev talt og kaffen blev brygget. Stort tak til alle de frivillige herfra!

Svendborgs borgmester Bo Hansen åbnede stævnet i flot stil med at takke og nævne alle hold – både lokale og dem langvejs fra – og skød stævnet i gang på bane 1, hvor den første kamp stod mellem Møltrup og De Skøre Bolde fra Kollegiet i København. Der skulle afvikles kampe i 6 puljer på 2 baner – og allerede fra første skud, var der flot fodboldspil og mange mål!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter det indledende gruppespil og inden A- og B-spillet blev havnen omdannet til arena for et spændende opgør mellem de lokale ’helte’ fra Værestedet Stenbruddet og lokale byrådspolitikere med Socialudvalgsformand Hanne Klit som coach. Sidstnævnte måtte dog allerede et par minutter inde i kampen se nederlaget i øjnene – men til OMBOLDs (og tilskuernes) store begejstring slog det ikke politikerne ud, for de efterlyste efter stævnet en revanche, og inviterede OMBOLD tilbage til Svendborg.

Stævnet var kendetegnet ved meget tætte kampe. For første gang i OMBOLDs historie, skulle en pulje afgøres ved straffesparkskonkurrence, fordi både bare point, kampe og målscore var fuldstændig ens mellem St. Dannesbo og Møltrup. Det er noget, der giver spænding ved dommerbordet, kan vi hilse og sige J Det blev det fynske St. Dannesbo-hold, der satte flest bolde i nettet – og som derfor gik i A-spillet.

I B-spillet kunne man finde både ’gamle’ og gode kendinge i OMBOLD-regi som De Skøre Bolde, OMBOLD Esbjerg 1, Kravlegården og Grønnegade Junta. Men der var også plads til det helt nye hold som fx ’Pink Panthers’ fra Svendborg, der gjorde sig godt bemærket med et flot heppestil. Derudover var Team Odense, der debuterede til OMBOLDs forårsstævne, på banen igen – ligesom Solvang var tilbage i OMBOLD-skoene. Finalen i B-puljen blev en spændende én af slagsen: Der måtte straffespark til, før ASS kunne løfte guldet og Stenbruddet 2 fik sølvmedaljer om halsen.

A-puljen var lige så spændende: St. Dannesbo 1 & 2 mødte hinanden i en sjov og spændende kamp om 10/11-pladsen – og kunne udover krammere indkassere den eftertragtede Go’Stil-pokal, der gives til hold, der prioriterer fairplay både på og udenfor banen. Bronze-kampen i A-puljen var en publikumsmagnet: De garvede spillere fra OMBOLD Esbjerg 2 mødte Sundholm United – og begge hold kæmpede bravt, inden Sundholm med et enkelt mål vandt pokalen. I finalen var et i OMBOLD-regi klassiske opgør mellem Pink Devils fra København og Grønnegade fra Aarhus. Det var tydeligt for alle, at begge parter (selvom spillerne er gode venner uden for banen) virkelig ønskede en sejr – og en håneret – og der blev da også vist flotte fodboldben og kampgejst inden kampen blev afgjort på straffespark i Grønnegades favør. Stort tillykke til Aarhus-drengene!

Fra OMBOLDs side skal der endnu engang lyde stort tak til Svendborg kommune, Forsorgscenter Sydfyn og værestedet Stenbruddet! Derudover tak til alle de andre frivillige (Fysserne og dommerne, der som altid stiller op til både ris og ros) – og ikke mindst til de lokale sponsorer:
Rema 1000, Kvickly Svendborg Storcenter, Edelbo Revision, CC Jensen A/S og Rådgivningsvirksomheden Firma Synergi.

Vi glæder os til at se jer alle til næste stævne – Danmarksmesterskabet – i Næstved d. 14/15 sep.

Se alle billeder på OMBOLDs facebook her.