OMBOLDs traditionsrige julestævne var for tredje år i træk henlagt til Brøndby, hvor Multihusets brugere, medarbejdere og et stort antal frivillige gav de godt 100 spillere en fantastisk dag.

 

Årets sidste OMBOLD-stævne blev en sand opvisning i, hvad man kan få til at lykkes i et fodbold-koncept, hvor alle bidrager med hvad de kan. Og det hele begyndte med en “banerekord” sat i scene af Multihusets Jan Tang, der med hjælp fra holdkammerater, medarbejdere og frivillige fik omdannet sportshallen ved Nygårdsskolen til en OMBOLD-bane med bander. Det tog bare 17 minutter, hvilet angiveligt var ny rekord. Brøndbys nyudnævnte borgmester Kent Max Magelund (S) kastede glans og glimmer over eventen, og han bød alle velkommen med en nypudset borgmesterkæde om halsen. Senere dukkede hans byrådskollega Hajg Zanazanian op. Han blev så grebet af stemningen, at han tog i mod opfordringen om at agere stævnespeaker og kommentere kampene. DR-Sportens Andreas Kraul ville blive misundelig over den opvisning i kommentator-kunst, som Børn- og Ungeudvalgets formand diskede op med. Det var sejt!

img_2265

Gavmilde spillere

I modsætning til OMBOLDs normale stævner, er turneringens grundidé, at spillerne ikke på forhånd ved, hvem der for en dag bliver deres nye holdkammerater. De enkelte hold bliver sammensat ved lodtrækning, og så er der også frit slag for medarbejdere at spille med. De blandede hold gør, at der ikke dystes om pokaler, men at der selvfølgelig er prestige og ære på spil i forhold til at gøre sit bedste for sit “nye” hold.
Sammenlagt blev der spillet 29 kampe, og i vanlig, rummelig OMBOLD-stil kom flere spillere til at spille på flere hold, efterhånden som trætheden begyndte at melde sig hos flere. De kunne så til gengæld tilslutte sig heppekoret eller komme til hægterne hos OMBOLDs frivillige fysioterapeuter, der også var mødt op.

Mulithusets medarbejdere diskede op med hjemmebag og kaffe, og så blev der budt på kylling i karry til frokost. Ud over det, havde Multihuset formået at skaffe sponsorgaver fra lokale handlende, så alle spillere kunne få en ekstra gave med hjem, ud over den særlige som lå i, at spillerne gav sig selv til hinanden på tværs af de normale holdkonstellationer. Gavmildheden fik en ekstra dimension, da alle spillere fik mulighed for at sende hinanden en lille julehilsen på bagsiden af alle spillermedaljer. Det var sgu’ meget rørende.

julestaevne

Spændene OMBOLD-år i vente

Fra OMBOLD skal der lyde en kæmpe tak til alle, der var med til at sætte et gedigent og forbilledligt punktum for OMBOLD-året. Vi arbejder med at få de sidste aftaler i stand i forhold til næste års stævner og mesterskaber. Men man kan allerede nu sætte kryds i kalenderen til Forårsstævnet. Det bliver d. 14. marts på Fodboldfabrikken i Odense. Og så skal vi til alle tiders brag af et Danmarksmesterskab i Aarhus d. 29.-30. september.
Hvis I ikke kan vente, så er der i løbet af vinteren gang i tre indendørs AsfaltLiga-turneringer. I København/Hovedstadsområdet, i Randers/Østjylland og i Næstved/Sydsjælland. Hvis nogen har lyst til at spille en aktiv rolle AsfaltLigaen, så kontakt Thomas Hye eller Lene Knudtzen på sekretariatet.

OMBOLD-holdet ønsker alle em glædelig jul – pas godt på hinanden!!!

 

Slutresultat efter julestævnets 29 kampe

B-Række:

Bismarksklumperne

Marcipangrisene

De hurtige brunkager

Havregrynskuglerne

A-Række:

Ris a la mande

Kirsebærsauce

Vaniliekranse United

De brændte mandler

Pebernødderne

FC Juleklejner