I lørdags kunne man i Brøndby finde beviset på, at fodbold, fællesskab og glæde er for alle. 120 spillere fra misbrugscentre, væresteder, boformer og lokale OMBOLD træninger deltog i OMBOLDs traditionsrige julestævne, der blev afholdt i samarbejde med Multihuset Brøndby (et aktivitetshus for borgere med misbrug eller psykiske problemer). 

 

Stævnet blev åbnet af formand for handicaprådet i Brøndby Kommune, Steen Andersen, og af EM 92-helt og Brøndby If legende Kim Vilfort, der selv var med på banen i første kamp. Noget, der gav smil på læben og stor repekt hos de mange deltagende. Derefter fulgte 50 fodboldkampe før vinderne af julestævnet kunne findes. Julestævnet er det sidste i OMBOLD-sæsonen – og sætter punktum på et år, hvor 1000 spillere har deltaget i OMBOLDs gadefodboldsaktiviteter i hele landet. Og netop julestævnet har en helt særlig betydning og stemning, da spillerne blandes på kryds og tværs af de normale hold, hvilket betyder at man kommer til at spille på hold med andre som man har spillet imod gennem sæsonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kunne også mærkes på stemningen i Multihuset: Der var highfives for flotte mål eller gode redninger, grin og sammenhold i en grad, der var tæt på at løfte taget på hallen. Et godt eksempel på, at mennesker, der til daglig kæmper med problemer som misbrug, hjemløshed, psykisk sårbarhed eller ensomhed i dén grad kan vokse i et positivt fællesskab. 

 

Vinderholdet, der gik under navnet ‘Team Ris A La mande’, kunne løfte guldet over hovedet efter at have slået både ‘FC Kirsebærsovs’, ‘Marcipangrisene’, ‘Vaniljekranse United’ og resten af de blandede hold. Multihuset Brøndby beværtede godt med en masse frivillige, der satte bane op, talte mål og lavede mad til spillerne – ligesom de havde samlet sponsorgaver ind, så alle spillere fik en julegave med hjem.