OMBOLDs legendariske og prestigefyldte ”Klem, Kram og Kærlighedspris” fik torsdag eftermiddag en ny og overraskende kandidat. Det skete midt på Rådhuspladsen, da social- og indenrigsminister Karen Ellemann stod for medaljeoverrækkelsen til OMBOLDs Åbne Københavnske Mesterskaber.

Måske bør det tilføjes, at der var medaljer til samtlige 200 spillere, hvoraf nogle dog valgte håndtryk. Andre var mere indstillet på kindkys, mens flere gik ’all in’ – med kys, klem og gedigne krammere. Der vár kærlighed i luften over Rådhuspladsen. Og at dømme efter Karen Ellemanns smilehuller og de utallige optrædener i spillerselfies, så nød hun hvert sekund. Nu var det jo heller ikke socialpolitik, der var på dagsorden, men en manifestation af, hvad gadefodbold kan skabe af glæde og begejstring blandt mennesker med en udfordret hverdag.

2016_05_27_Ombold_Stævne_Rådhuspladsen_0162_HIGH

Socialminister Karen Elleman fik overrakt en landsholdstrøje af Ken fra Hjemløselandsholdet

Det er altid noget helt specielt at spille på Rådhuspladsen. Der er masser af tilskuere, liv og larm. Som sædvanlig blev De Åbne Københavnske Mesterskaber da også afviklet med stor tilslutning af hold fra hele landet. 24  hold – over 150 kampe – og en skøn blanding af folk fra boformer, væresteder, misbrugscentre, asylcentre og fra OMBOLDs åbne træninger rundt omkring i landet.
Mesterskabet startede planmæssigt til trods for at der som sædvanligt i sidste øjeblik skulle justeres i turneringsplanen.  De mange kampoe blev spillet i højt humør og med overskud. En masse frivillige sørgede for mesterristet mokka, uddeling af vand og sandwich. Andre frivillige var beskæftiget med måltavle og som stafetløbere med resultater mellem arena og dommerbord.

De frivillige fysioterapeuter fra Profesionshøjskolen Metropol viste sig endnu engang uundværlige og fik masseret en masse ømme lår, indbundet ankler og kigget på overbelastede knæ. Men gik heller ikka af vejen for at massere ømme skuldre.  Dansk Fodbolddommerunion stillede med frivillige dommere, der hele dagen igennem sørgede for at holde styr på gemytterne på banen. Uden den indsats ville OMBOLDS stævner ikke kunne afvikles.

2016_05_27_Ombold_Stævne_Rådhuspladsen_0051_HIGH

Ann (Fys-studerende fra Metropol) fixer trætte fodboldben

2016_05_27_Ombold_Stævne_Rådhuspladsen_0067_HIGH

Kollegiet high-fiver!

I C-rækken blev det turneringens mest farverige og larmende hold fra Sundholm, der kunne løfte pokalen til de mange medrejsende supporteres store begejstring. I B-rækken blev finalen et anliggende mellem CSUN fra Næstved og Sandholm , Selvom CSUNhavde vist gode takter og havde en del tidligere hjemløselandsholdsspillere på holdet var det ikke nok til at slå de veloplagte asyldrenge fra sandhold

 

God hep fra Sundholm

2016_05_27_Ombold_Stævne_Rådhuspladsen_0147_HIGH

Mikkel – træner for Sandholms hold – blev hædret af sine spillere efter sejr 🙂

Det blev holdet fra Sigerlev Allstars der fortjent vandt guldet i A-rækken og samtidig fik den prestigefyldte fairplay pokal i den første turnering det nyetablerede hold stillede op i. Drengene kommer fra oprindeligt fra asylcenteret Sigerslev som er lukket, men de har holdt kontakten vedlige og har dannet deres eget fodboldhold. De mødte Værestedet Stenbruddet i finalen som ellers har vundet stort set alt de har stillet op i.

 

2016_05_27_Ombold_Stævne_Rådhuspladsen_0245_HIGH

Sejr til Sigerslev Allstars!

Normalt lukkes og slukkes der når den sidste pokal er uddelt, men denne gang fortsatte fodbolden lidt endnu. 20 hold fra virksomheder, organisationer, boligselskaber politiske partiver overtog asfalten de følgende 4 timer, da der blev afholdt SponsorCup for OMBOLDs Hjemløselandshold – og deres deltagelse ved VM i Glasgow til juli. Arrangementet genererede 220.000 kroner i bidrag fra sponsorerne. Fabelagtigt!!!

km - placeringer