En af landets smukkest beliggende parkeringspladser lagde i weekenden brosten til noget ekstremt mere organisk livgivende og humørfyldt, end hvad FDM og en samlet bilindustri formentlig nogensinde kunne drømme om. Nemlig årets danske mesterskab i OMBOLDs gadefodbold, hvilket er pseudonym med smil på læben, fællesskab, gensynsglæde og 18 timers hjertehamrende fodboldpuls krydret med krammere, feberredninger og mål i stride strømme.  Både på og uden for banen. Tænk hvis man var en bil, hvor sjovt hverdagen kunne være?

Nogen mener, at udsatte menneskers arbejdsmarkedsparathed primært handler om, at de ikke kan finde ud af at stå op om morgenen. Enten fordi, de ikke kan finde ud af at gå ordentlig tid i seng (hvis de altså har en). Eller simpelthen fordi, de ikke gider og hellere vil dandere og dovne den. Det var imidlertid ikke det billede, der mødte OMBOLD torsdag aften – dagen før mesterskabets kampstart. 10 spillere fra CSUN i Næstved med træner Søren W. Olsen i spidsen stod nemlig klar kl. 17.30 – og på 3 timer forvandlede de P-pladsen til en DM-arena og de to OMBOLD-baner blev klar til næste dags rykind. Sådan skal det gøres!!!!!
Måske kunne det have noget at gøre med, at det hjælper på motivationen, hvis man skal stå op til noget, man brænder for – og hvor målet og meningen er til at få øje på  – og inden for rækkevidde. Og at man kan bidrage med, hvad dagsformen byder på…

 

 

Under alle omstændigheder var 200 ekstremt ”aktivitets-parate” spillere fra hele landet lørdag morgen stået tidligt op – de kom fra både Nord- og Sydjylland, Fyn og fra det meste af Sjælland. Næstved Kommune serverede solskin, morgenkaffe, frokost, aftensmad, vand og havde også fundet plads til overnatning til de 26 hold, der var meldt til i mix-rækkerne og de tre kvindehold. En stor tak til kommunen og ikke mindst chefkonsulent Ole Hansen for at koordinere dét arbejde.

Med kirken som kulisse blev stævnet skudt i gang på smukkeste vis af demokratiudvalgets formand Linda Frederiksen.

 

Fredagen stod på indledende puljer – samt for første gang en C-pulje, som otte hold havde tilmeldt sig direkte til. Solen skinnede, og der blev ikke overraskende vist gode mål-ben af Brug Bolden, Pink Devils, Næstveds førstehold og Grønnegade. Men FCA og FC Sandholm, der ellers havde mange nye spillere med, og Sundholm United spillede også i den grad godt med og endte i A-spil. Hele vejen rundt var der god stemning, og da der fredag kl. 16.00 var showkamp fik Næstveds OMBOLD-spillerne sat et forhåbentligt uudsletteligt indtryk hos både byråd – og den ukuelige Magnus Heunicke, der forhåbentligt har fået OMBOLD ind under huden, når Folketinget skal lande næste års finanslov og sats-pulje. Ellers får han ikke mange udsatte stemmer i Næstvedkredsen – hø, hø…  Måske han tilgiver, at han blev udsat for en tunnel i kampens hede. Fællesskabetsfølelsen på pladsen var imponerende – og derudover var det både seværdigt og sjovt fodboldspil! Selvfølgelig skal det her også nævnes at de lokale OMBOLD-spillere fra Næstved 1 vandt overlegent i kamen mod byrådet. Selv om den lokale redaktør fra Sjællands Tidens gjorde sit for at opmuntre de folkevalgte. Og kæmpe tak til ham for at prioritere både foromtale, portræt og reportage fra DM. Det var mageløst!!!!

 

Det var det også, da Klem, Kram, Kærligheds-prisen – den mest prestigefyldte pris hold OMBOLD, der uddeles hvert år til DM – blev overdøvet af klapsalver fra alle spillere: Prisen gik til Kravlegården, der er kendt for deres kampgejst og høje humør, til trods for, at de for det meste ligger sidst i placeringer, og har masser af udfordringer at tackle uden for banen. Kravlegården er også grunden til, at vi altid lander på et ulige antal ben, når vi tæller spillere – Gad vide om han også er go’ til tango, Tango????

 

Overnatning mellem fredag og lørdag foregik i klasselokaler på en nærliggende skole. Og selvom der var luftmadrasser til alle, var det mange ømme fodboldben, der mødte op til kampstart på pladsen kl. 9 – og dommerbordet måtte da også rykke en del frem og tilbage for at få kampprogram og transfer-marked til at gå op. Heldigvis havde vores seje frivillig-fys Ann Blikdal taget et tidligt morgentog – og var klar med tape of varme hænder. Ømme ben eller ej. Der kom hurtigt gang i målene: St. Dannesbo lagde ud i B-puljen med en sejr, mens Næstved 4 og FC Solvang i C-puljen skød dagen i gang med en spændende kamp, hvor Solvang rykkede fra til sidst og vandt med tre mål.

 

 

I C-puljen kunne man finde flere gamle kendinge – bl.a. Kravlegården, der høje af eufori over Klem, Kram, Kærligheds-prisen lagde liv og sjæl i kampene. Finalen stod dog mellem De Høje Tindinger og FC Solvang, hvor sidstnævnte stolt kunne hive sejren i hus.

 

I B-puljen var der også en del lige kampe – og begge puljer måtte afgøres på målforskel! Både St. Dannesbo og Skansegården viste yderst god OMBOLD-stil, og var ovre ved dommerbordet for at gøre opmærksom på forkert noterede resultater, der ellers var i deres favør.

Efter to meget spændende semi-finaler i B-puljen, stod finalen mellem de lokale Næstved 3 og OPUS – to hold, der begge træner fast ugentligt, og som tydeligt har vist stor udvikling i fodboldkompetencer det seneste år. Finalekampen var meget tæt – og særligt OPUS’ målmand høstede store bifald af publikum for flotte redninger! OPUS kunne i slutningen af dagen ikke bare løfte pokalen for en vundet B-pulje, de kunne også stolt løfte OMBOLDs Go’ Stil-pokal! Stort tillykke.

 

I A-puljen var der også flotte takter, og intensiteten steg da vi nåede semifinalerne: De lokale helte fra Næstved måtte dog på trods af stor kampgejst se sig slået af et såpritnyt asylhold fra FC Sandholm, der havde terpet regler mellem fredag og lørdag – og Pink Devils tabte i semifinalen til Brug Bolden. De orange-klædte spillere fra Brug Bolden viste overskud og målsikkerhed, da de vandt finalen over FC Sandholm med 3 mål. Stor tillykke!

 

Fra OMBOLD skal der endnu engang lyde stor tak til alle de frivillige fra Næstved og til frivillige dommere og fysser. Samtidig en stor tak til alle holdledere og trænere – og ikke mindst til alle spillere! Og tak til Dorthe fra Hotel Vinstuen for udlån af P-pladser og god behandling.

OMBOLDs stævnesæsonen (udendørs) blev i dén grad sluttet af med maner. Vi ses til Julestævne i Brøndby.

En stor krammer til fra Thomas Hye, der ikke nåede at sige ordentligt farvel.

 

RESULTATER FRA DM 2018 i NÆSTVED

 

Nedenfor kan I se et hold-billedgalleri. Caspar Miskin (vores stjernefotograf) har taget mange reportagefotos, som I kan finde på facebook Ombold Gadefodbold.