Hjemløse og socialt udsatte får ny hjemmebane i Valby

Idrætsparken i Valby bliver snart en ny fodboldbane rigere. Den nye bane adskiller sig dog fra de andre baner, for den har nemlig samme dimensionen, som banen der spilles på til VM for hjemløse og til OMBOLDs mesterskaber. Banens faste brugere vil være tidligere og nuværende hjemløse og andre i udsatte positioner, men den kan også frit bruges af andre.

19. september 2022

Københavnske spillere, trænere og frivillige i OMBOLD har talt om den årevis. Og nu bliver den endelig en realitet. Den 21. september bliver en historisk dag for de cirka 75 spillere, der spiller i OMBOLDs Asfaltliga, for her bliver den første stationære OMBOLD-bane i Købenavn nemlig indviet i Valby Idrætspark.

Og selvom de københavnske OMBOLD-spillere til dagligt boltrer sig på kunstgræsset i Nørrebroparken, asfalten i GAMEs rå omgivelser og mange andre steder, så har det stor betydning for spillerne, at de snart har en helt ny bane, som er lavet specifikt til dem.

– Det har stor betydning, at vi nu får vores egen bane i Valby. Det er et stort fremskridt for os, når nu vi har gået og kigget på en tom ukrudtsmark og drømt om denne bane. Og så glæder jeg mig bare til at tage den i brug, fortæller Niclas Larsen fra OMBOLD-holdet, Krammeholdet

Et stærkt fællesskab

OMBOLD laver inkluderende fodboldfællesskaber for mennesker i udsatte positioner, og fællesskabet er stærkt i OMBOLD. Otte frivillige OMBOLD-spillere har hjulpet med alt fra montering af bander til opbygning af mål, og den nye bane i Valby er i høj grad deres fortjeneste.

Men byggematerialer er ikke gratis, og havde det ikke været for en overordentlig god pris fra Evergreen Sport, der bl.a. har anlagt banens kunstgræs, og en flot økonomisk håndsrækning fra Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns kommune, så havde der ikke været en ny OMBOLD-bane.

For kultur- og fritidsborgmesteren i København har det stor betydning, at den økonomiske støtte er gået til et positivt fællesskab for de mennesker, der til dagligt kæmper med sociale udfordringer.

– Jeg glæder mig utrolig meget over, at OMBOLD nu får sin egen faste fodboldbane i Valby Idrætspark. For OMBOLD har spillet og spiller en vigtig rolle i mange menneskers liv. Her bliver socialt udsatte og hjemløse en del af et fællesskab med nye venskaber, oplevelser og succeser. Det er jeg glad for, at vi kan støtte op om, siger Mia Nyegaard, kultur- og fritidsborgmester i København for Radikale Venstre.

Rød snor og åbningsbobler

Den nye OMBOLD-bane skal naturligvis indvies med manér, og derfor vil Københavns Kultur- og Fritidsborgmester holde åbningstale og klippe det røde indvielsesbånd den 21. september kl. 10.00.

I OMBOLD er fest lig med fodbold, og derfor vil åbningstalen blive efterfulgt af et fodboldstævne, så grønsværen og målnettene kan blive afprøvet ordentligt. Kultur- og fritidsudvalget stiller med et hold til stævnet, og de skal blandt andet dyste mod hold fra Asfaltligaen, hvilket er OMBOLDs svar på Superligaen.

Alle er velkomne til at kigge forbi, og der vil være kaffe, grillpølser og sodavand til både spillere og tilskuere, men da vi er et alkoholfrit fællesskab, må boblerne i sodavandene fungere som ”åbningsbobler”.

Tid og sted

Den 21. september fra 10.00 til 16.00.

Julius Andersens Vej 1, 2450 København SV ved BK Frems baner – lige ved siden af den blå hockeybane.

Kontakt

Kasper Susaa, Kommunikationsansvarlig hos OMBOLD.
Tlf. nr.: 51 35 91 60.
E-mail: kasper@ombold.dk.

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.