Københavnsk OMBOLD-spiller hædret med særlig pris

I weekenden afviklede OMBOLD Danmarksmesterskabet i gadefodbold for udsatte fodboldspillere. Traditionen tro blev den vigtige Klem, kram & kærligheds-pris uddelt til mesterskabet. I år gik den til en Københavnsk spiller for hans ekstraordinære indsats for fællesskabet.

27. september 2023

I år var det Viborg Kommune, der lagde asfalt til OMBOLDs traditionsrige Danmarksmesterskab i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug, psykisk sårbarhed eller på anden måde er udsatte.

Mesterskabet slog rekord i antal tilmeldte hold, og det gjorde, at der skulle afvikles flere kampe end nogensinde før. Men der var stadig tid til at uddele den eftertragtede Klem, kram & kærligheds-pris, som gives til en person eller gruppe, som har gjort en helt særlig indsats for fællesskabet i OMBOLD.

I år gik prisen til den Københavnske OMBOLD-spiller, Niclas Larsen, der startede med at spille med i OMBOLD, da han boede på Kollegiet på Gl. Køgelandevej, der ligger i Valby.

I dag bor Niclas i egen lejlighed og igennem lang tid har han taget et ekstraordinært ansvar i forhold til den Københavnske AsfaltLiga, der spilles hver anden onsdag på OMBOLD-banen i Valby. Han har også taget initiativ til en helt ny træning om søndagen, der er åben for alle, og især har tiltrukket OMBOLD-spillere, der er kommet i arbejde eller startet på uddannelse. 

Niclas største force er dog hans omsorgsfulde og hjælpsomme væsen, som alle mennesker omkring ham får glæde af. Niclas hjælper altid med op- og nedtagning af de transportable OMBOLD-baner, han tager sig godt af nye spillere, og han drager utrolig meget omsorg for de spillere, der har en svær periode fx med tilbagefald eller hjemløshed. 

Landsholdslegende overrakte prisen

For at understrege prisens særlige karakter, var det også en helt særlig person, der overrakte prisen til Niclas. Landsholdslegende og OMBOLD-ambassadør, Michael Laudrup, havde taget turen til Viborg for at overrække den prestigefyldte pris til Niclas, og Michael Laudrup var også fuld af rosende ord om Niclas:

Når nogen har overskud til at hjælpe andre, så skal man altid sætte pris på dem. Og når man så har en, der gør det i så stor grad som Niclas, så er det fuldt fortjent, at det også bliver anerkendt.

Niclas blev hyldet af alle OMBOLD-spillerne, der taktfast klappede ham op, da han skulle modtage prisen, og der er ingen tvivl om, at Niclas var ekstrem glad og berørt over, at prisen tilfaldt ham.

Det kan ikke være større. Det er en ubeskrivelig følelse. Jeg ryster stadigvæk, fortalte et tydelig berørt Niclas.

En stærk række af prisvindere

Niclas er den seneste i rækken af stærke prisvindere, der har gjort en stor forskel i for OMBOLD-fællesskabet. De seneste års vindere tæller både stærke personligheder og grupper, der har været med til at opbygge det vigtige fællesskab i OMBOLD, så mennesker i udsatte positioner har et trygt sted, hvor de kan spille fodbold med ligesindede.

De seneste fem års vindere kan ses her:

  • 2022: Søren W. Olsen modtog prisen for at være drivkraften bag OMBOLD-fællesskabet i Næstved og hans store initiativ i forhold til nye aktiviteter og arrangementer.
  • 2021: Hillerødgade United modtog prisen for at skabe stor interesse og sammenhold omkring fodbold blandt beboerne på herberget på Hillerødgade.
  • 2020: Prisen blev ikke uddelt pga. Covid19
  • 2019: Niclas Lillienstrand & Kasper Arendal Jensen modtog prisen for deres store arbejde med at skabe en rummelig træning fuld af kærlighed i Næstved.
  • 2018: Kravlegården modtog prisen for at skabe et inkluderende fodboldfællesskab i Brøndby, hvor mange mennesker fandt et fast holdepunkt.
  • 2017: Dommerne modtog prisen for deres store indsats til OMBOLDs stævner. Ingen stævner uden dommere, og det er sjældent, at dommerne modtager rosende ord.

Kontakt

Kasper Susaa, Kommunikationsansvarlig hos OMBOLD.
Tlf. nr.: 51 35 91 60.
E-mail: kasper@ombold.dk.

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.