Faaborg, fodbold og det åbne fynske mesterskab i OMBOLD

Ensomhed, social isolation og stofmisbrug skal skiftes ud med fodbold i Sønderborg. Nu bliver der nemlig oprettet et hold i Sønderborg Boldklub, hvor alle, der kæmper med sociale udfordringer, kan spille fodbold gratis i halvanden time hver uge på et særligt OMBOLD-hold.

13. oktober

Sønderborg Boldklub lægger hver dag baner til, at børn og voksne kan drible, score mål og glæde sig over fodboldens fantastiske fællesskab. Det giver ikke kun point på sundhedskontoen, det skaber også positivt socialt samvær. Men det sjældent, at mennesker, der fx er ramt af hjemløshed, dribler med på fodboldbanerne. Derfor får de heller ikke glæde af de positive gevinster ved fodbolden. Men skal der laves om på.

Sønderborg Kommune og Sønderborg Boldklub har indgået en aftale med DBU, DBU Jylland og OMBOLD om at lave et inkluderende fodboldfællesskab i Sønderborg Boldklub gennem et OMBOLD-hold for mennesker i udsatte positioner. Og det giver mening for formanden i Sønderborg Boldklub:

Sønderborg Boldklubs motto er ’Fodbold for alle’. Det har derfor været naturligt for os at indgå en aftale med DBU og OMBOLD om at tilbyde mennesker i udsatte positioner at blive en del af vores positive sociale fællesskab. Vi ved, at fodbold ikke blot er en sport. Fodbold er med til at udvikle mennesker og give værdier, de kan tage med videre i livet, fortæller Dergham A. Rahman, formand for Sønderborg Boldklub.

Et succesfuldt OMBOLD-stævne

OMBOLD-holdet har første træning den 24. oktober, men i august tyvstartede Sønderborg Kommune på at lave et inkluderende fodboldfællesskab, da kommunen arrangerede et fodboldstævne sammen med OMBOLD.

Til OMBOLD-stævnet var det ikke til at overse, hvordan de 120 deltagere glemte dagligdagens udfordringer og fejrede fodboldens fællesskab. Stævnet understregede, at mennesker i udsatte positioner skal have mulighed for at være en del af et positivt fællesskab, fortæller Stefan Lydal, udvalgsformand for Social-, Senior- og Handicapudvalget, inden han kommer ind på, hvilken betydning samarbejdet med DBU og OMBOLD har:

Det stærke samarbejde med DBU og OMBOLD danner grundlag for, at flere udsatte kan få succesoplevelser med fodbold. Med tiden betyder det måske, at nogle spillere finder vej til et ordinært hold eller bliver frivillige i Sønderborg Boldklub.

Et godt samarbejde er vejen til succes

Træningen i Sønderborg Boldklub er er del af projekt ’Inklusion i fodbold Danmark’. Her er målet, at flere mennesker i udsatte positioner skal spille i lokale fodboldklubber, og samarbejdet med kommune og klub er centralt for, at det kan blive en succes.

Hvis det skal lykkes at inkludere mennesker i udsatte positioner i foreningsidrætten, så er det afgørende at samarbejde med en engageret kommune, der kender de udsatte borgere, og en klub, der er motiveret for at skabe et rummeligt fodboldfællesskaber. Vi er sikre på, at træningen i Sønderborg Boldklub vil skabe glæde for mange i Sønderborg, udtaler projektchef i OMBOLD, Camilla Aavang Poulsen.

Det er OMBOLD, DBU og DBU Bredde der, med støtte fra Nordea-fonden, står bag projektet. Ambitionen er, at mindst 360 personer, der fx kæmper med hjemløshed eller stofmisbrug, bliver en del af fodboldklubberne i minimum 12 kommuner inden udgangen af 2024.

Læs mere om projektet her.

Mere information

OMBOLD-holdet træner hver mandag i SFS-hallen i Sønderborg fra 14.00 til 15.30 – første træning er den 24. oktober.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kasper Susaa, kommunikationsansvarlig i OMBOLD:

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.