Camilla Andersen, direktør for Travelsense og dobbelt olympisk guldvinder i håndbold, Helle Østergaard, Direktør for Mary Fonden, og Mikael Overgaard, Manager for kommercielle rettigheder i Divisionsforeningen indtræder i Ombolds bestyrelse.

På OMBOLDs generalforsamling den 1. april blev der gjort status over 2019. Hele 1300 udsatte og hjemløse deltog i gadefodbold-træninger og kampe landet over. 65% af dem spillede fodbold mindst en gang om ugen. Ombold afholdt med succes mere end 10 stævner og mesterskaber og deltog naturligvis i verdensmesterskabet for hjemløse i Wales i juli måned.

2019 var også året, hvor OMBOLD søsatte nye initiativer med fokus på brobygning mellem OMBOLDs egne aktiviteter, kommuner og lokale idrætsforeninger med det formål at inkludere flere udsatte i de etablerede idrætsforeninger under DIF og DBU.

Ambitionerne i OMBOLD rækker til endnu mere. Derfor har OMBOLD på den netop afholdte generalforsamling udvidet bestyrelsen med tre stærke profiler: Camilla Andersen, OL-guldvinder, håndbold-koryfæ og direktør i Travelsense, Helle Østergaard, direktør for Maryfonden og Mikael Overgaard, manager for kommercielle rettigheder i Divisionsforeningen.

Jonas Keiding Lindholm, bestyrelsesformand i OMBOLD, er begejstret ved udsigten til samarbejdet i den nye bestyrelse:

”Resultaterne for 2019 taler sit eget tydelig sprog: OMBOLD er inde i en virkelig god gænge, om end desværre på en trist social baggrund. Derfor stiler vi endnu højere i Ombold. Vi ønsker at udbrede gadens fodboldfællesskaber til endnu flere udsatte og idrætssvage i byer landet over; den idrætssociale dagsorden skal fylde mere hos landets beslutningstagere, erhvervsliv og idrætsverden. Og samtidig ønsker vi at styrke organisationens økonomiske fundament yderligere. Med tilgangen af Camilla Andersen, Mikael Overgaard og Helle Østergaard tilfører vi OMBOLDs bestyrelse nye vigtige kompetencer til at realisere netop disse ambitioner. Jeg glæder mig til samarbejdet i den nye bestyrelse.

På OMBOLDs generalforsamling blev Jonas Keiding Lindholm genvalgt som formand for en ny 1-årig periode.

Fakta om Ombolds nye bestyrelse:

  • Helle Østergaard, direktør for Maryfonden, kommer med en indgående viden om fondsverdenen og kommer til at supplere bestyrelsen med kompetencer og viden inden for partnerskaber og fundraising. Helle er uddannet cand.merc. i International Virksomhedsøkonomi ved Aalborg Universitet. Herudover har Helle gennemført den danske NGO-lederuddannelse og et Executive Management Programme på INSEAD Business School.
  • Mikael Overgaard, manager for kommercielle rettigheder i Divisionsforeningen har en mangeårig erfaring med kommercielle partnerskaber inden for fodboldens verden. Mikael bibringer kompetencer til bestyrelsen omkring samarbejde og partnerskaber mellem sport og erhvervsliv. Mikael er uddannet fra Copenhagen Business School.
  • Camilla Andersen, direktør i Travelsense. Hun kommer med sin baggrund som dobbelt olympisk mester i håndbold og med sin erfaring som direktør i et rejseselskab med kendskab til elitesport, idrættens verden og erhvervsliv. Camilla har siddet 8 år i Team Danmarks bestyrelse, samt 4 år i Anti Doping Danmark. Hun har en HD i regnskab og en master i oplevelsesledelse.
  • OMBOLDs bestyrelse består herudover af formand Jonas Keiding Lindholm, direktør i Tænketanken Mandag Morgen & Altinget Arena, næstformand Niels Neergaard, adm. direktør i Forenede Gruppeliv, Frits Alstrøm, fhv. mediedirektør og pressechef i Uefa, Lykke Friis, direktør i Tænketanken Europa, Jim Stjerne Hansen, fhv. generalsekretær i DBU og Rikke Sparving, medarbejderrepræsentant.

Fakta om OMBOLD

OMBOLD er Danmarks største aktør inden for det idrætssociale område. Ombold engagerer årligt mere end 1300 spillere i landsdækkende stævner og mesterskaber og fastholder mere end 200 spillere ugentligt i træninger og turneringer i alle større byer over hele Danmark. Ombold er også ansvarlig for at udtage og træne det danske hjemløselandshold i fodbold, som repræsenterer Danmark ved det årlige Homeless World Cup med deltagelse af 52 nationer.

OMBOLD har siden 2003 givet over 15.000 hjemløse og socialt udsatte i Danmark mulighed for at spille gadefodbold og være en del af et meningsfuldt fællesskab. Gennem holdsporten opnår deltagerne et socialt fællesskab, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til personlige kompetencer, sundhed, boligsituation, misbrug, netværk og beskæftigelse.

I 2020 udbredes OMBOLD-konceptet til fodboldklubber i otte kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Der etableres asfaltligaer i Odense, Næstved og København med støtte fra Trygfonden, og de mest ressourcestærke OMBOLD spillere inkluderes på klubhold med støtte fra Veluxfonden.

Læs mere i OMBOLD årbog for 2019.