Det danske hjemløseland er nu sikret deltagelse ved årets VM – Homeless World Cup – der til november finder sted i Mexico City. Det er ikke en velmenende fodbold-millionær, der har doneret en ugeløn, men derimod en perlerække af virksomheder, faglige organisationer, boligselskaber og politiske partier, der har skillinget sammen for at gøre Hjemløselandsholdets tur til Mexico mulig.

D. 23. maj bliver en ganske særlig dag for de 8 fodboldspillere, der er udvalgt blandt de ca. 1200 hjemløse og udsatte, der hen over året har været aktive i OMBOLDs landsdækkende fodboldfællesskab. De har trænet ugentligt på deres lokale hold, været aktive til stævner og nogle også i OMBOLDs AsfaltLiga. Og på onsdag står de så i landsholdstøjet, med ’DANMARK’ på ryggen på Rådhuspladsen, hvor de skal møde dem, der har sikret VM-billetterne i OMBOLDs SponsorCup.

– Vi er ekstremt taknemmelige og stolte over den opbakning, vi har fået. Sponsorerne sender ikke bare en check med ønsket om go’ rejse. De stiller selv op til kamp, og får også mulighed for at møde landsholdspillerne – både på og udenfor banen, siger landstræner Rikke Sparving. Hun har sammen med sin assistenttræner Tim Møller Buus stået for udtagelsen af holdet.

I betragtning af at det er holdets første optræden, er Rikke Sparving forsigtig med at spå om Hjemløselandsholdets muligheder for at vinde SponsorCuppen, men det er heller ikke det afgørende.
– Vi bruger SponsorCuppen som træning og til at øve spillerne i at tackle nogle af de udfordringer, som de med sikkerhed vil blive mødt med, når det går løs ved VM. Det er adrenalin, stress og flaksende sommerfugle i maven parret med forventningspres og ønsket om at gøre Danmark ære. Det får de en forsmag på ved SponsorCuppen. Men selvfølgelig vil de da helt sikkert gerne vinde, siger Rikke.

For OMBOLD er det fra år til år altid en udfordring at skaffe penge til landsholdet. Men konceptet med at lade sponsorerne selv komme på banen har vist sig at være en succes, og flere af sponsor-holdende har deltaget flere år.
– Vi har lavet en turneringsplan, hvor vi puljer fagforeninger, boligselskaber, erhvervsfolk og medier. Og i år har vi såmænd også fået både DIF, DBU og Get2Sport til at stille op. Så der bliver mange slag der skal kæmpes, siger Tea Sylvest, der er ansvarlig for OMBOLDs SponsorCup.


Praktisk info

Turneringen foregår på Rådhuspladsen onsdag d. 23. maj fra kl. 15-20. Turneringsplan findes her. 

Yderlige oplysninger omkring OMBOLD, Hjemløselandsholdet og SponsorCuppen:
– Tea Sylvest, tlf. 26148454.
– Thomas Hye-Knudsen, tlf. 60860468


Samlet liste over deltagende hold i OMBOLDs SponsorCup d. 23. maj 2018

3B
AAB
Asylhold
Boligkontoret Danmark
Carlsberg Byen
Dansk Erhverv
DBU
Deloitte
DIF
Fodboldministeriet
Get2 sport
Hjemløselandsholdet
Hjerteforeningen
HK Kommunal
KAB
Kofoeds Skole
Kromann Reumert
Lasso X
LB forsikring
LO Danmark
Politiken
Socialpædagogerne
Socialrådgiverforeningen
TV3 Sport