Endelig! Fodbold er fedt, men gadefodbold bliver altså betydeligt bedre af at blive spillet udenfor på asfalt og ikke inde i en hal – også selvom vejret er ret ustadigt og koldt.

Derfor havde spillerne i den grad set frem til Sjællandmesterskabet, som er årets første udendørsstævne og blev afviklet på Stændertorvet i centrum af Roskilde. Der kom et par afbud på dagen, men alligevel var hele 19 hold klar fra morgenstunden. Holdene var gamle kendinge – på nær det lokale hold fra Psykiatrisk Center Sct. Hans, der fik en imponerende flot debut og fik bronzemedaljerne i b-rækken – til trods for, at de aldrig har prøvet kræfter med OMBOLD-konceptet før. De to hold fra den nyetablerede Næstved-træning viste også flotte takter, og de spillede sig begge videre til a-rækken.

Der var dog nogle hold, som hurtigt skilte sig ud som de stærkeste. Pink Devils, der er et hold med spillere fra OMBOLDS Københavner-træninger stillede med to meget stærke hold, som begge havde potentialet til at gå hele vejen. Grønnegade og Sandholm viste også super flot fodboldspil, så det var svært på forhånd at sige, hvem der ville ende med guldet.

Kampen om bronzemedaljerne endte – efter nogle spændende kampe i a-gruppespillet – som et opgør mellem Pink Devils 2 og Sandholm, hvor Sandholm vandt. Kampen om guldet blev et opgør mellem Pink Devils 1 og Grønnegade. En kamp, hvor de to hold fulgtes ad et godt stykke tid, men hvor et skræmmende stærkt Pink Devils hold, der da også havde to forhenværende hjemløselandsholdspillere på holdet, trak fra til sidst og dermed kunne kalde sig vindere af De Åbne Sjællandske Mesterskaber 2017.

I b-rækken blev finalen en kamp mellem Sundholm United og Horisonten. Sundholm, der som sædvanlig havde de mest højlydte og festlige supportere, kæmpede bravt, men måtte se sig besejret af de unge løbestærke mænd fra Horisonten. Sundholm United kunne dog trøste sig med, at de fik OMBOLDS prestigefyldte trofæ –  Go’ Stil-pokalen – for deres fairplay på og uden for banen.

Bronzemedaljerne i b-rækken gik til debutanterne fra Sct. Hans, der som tidligere nævnt på rekordtid fik lært de specielle OMBOLD-regler og virkelig fik vist noget flot fodbold. Hvad kan det ikke blive til hvis de fortsætter med at deltage. Vi håber at de dem igen!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Roskildes viceborgmester Poul Andersen kom forbi og uddelte medaljer og trykkede hænder på samtlige spillere sammen med de to FC Roskilde profiler Bo Storm og Simon Richter.

Alt i alt en kanon debut på udendørssæsonen, hvor intensiteten og niveauet hos holdene var virkeligt højt. Og det er ikke så mærkeligt, når man tænker på, at 14 ud af de 19 hold rent faktisk træner en gang om ugen året rundt. Det er en fantastisk udvikling, som vi håber fortsætter – for fodbolden og det fællesskab, det bringer med sig, kan noget helt særligt.

Udenfor banen forløb arrangementet perfekt med god stemning og godt humør. Det var ikke mindst pga. af det store arbejde, som Sir98 og Roskilde Kultur og Idræt lagde i mesterskabet. De var med hele dagen og hjalp med at stille baner op, passe måltavle, lave kaffe, servere frokost og prikken over iét var de fantastiske hjemmebagte kager, der blev serveret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Placeringer:

A-række

 1. Pink Devils 1
 2. Grønnegade
 3. Sandholm
 4. Pink Devils 2
 5. Aarhus Streetsoccer
 6. Tornehøjgaard
 7. Næstved 1
 8. Skansegaarden
 9. Skøre bolde 1
 10. Næstved 2

B-række

 1. Horisonten
 2. Sundholm (God stil)
 3. Sankt Hans
 4. Naapiffik
 5. Multihuset Brøndby
 6. Opus
 7. Dannesbo
 8. Skøre Bolde 2
 9. Soltoppen