Solen skinner som bekendt altid til OMBOLDs stævner, og de Åbne Jyske Mesterskaber 2019 var ingen undtagelse. Parkeringspladsen ved Rema 1000 i Skolegade, Vejle lagde på en skøn og solrig junidag asfalt til en herlig fodboldfest, hvor alle deltagende hold gav den en ordentlig skalle. Vejle kommune og AAB, den lokale boligforening, samt alle de skønne frivillige gjorde det muligt at afholde en gadefodboldfest der sent vil gå i glemmebogen.

De 20 hold der deltog i turneringen var en god blanding af gamle kendinge og nye ansigter. Næstved stillede med hele 3 hold på dagen, Aarhus Street Soccer var som så ofte før også med og blandt mange andre, var også rutinerede kræfter som Kravlegården, Grønnegade og Sundholm. De nye hold talte blandt andre Borgerskolen fra Lemvig og Alfa 2, der, inspireret af deres venner på Alfa 1, også stillede op med et hold på dagen.

De frivillige var mødt talstærkt op til kampstart, og hold nu op for en indsats de ydede i dag. Det skortede ikke på hjemmebrygget kaffe og der var sågar mængder af skøn og lækker hjemmebagt kage. Kan man ønske sig mere? Derudover var flere nøgleposter besat af frivillige, herunder dommere og måltavleansvarlige. Nøglespillere vi ikke kunne være foruden.

Som altid indledtes turneringen i et heftigt tempo med tænding, fart og vilje. Dog fandt alle hold hurtigt ud af, at hvis ikke der skulle gå hedeslag i den, var det vigtigt at økonomisere lidt med kræfterne – og skrue op for vand, kaffe og kage- indtaget.

Efter de indledende runder fandt de forskellige hold vej til henholdsvis A- og B- spillene. Her var kampene meget tætte, og der blev i den grad luftet både lækre driblinger, kollektive comebacks og benhårdt arbejde.

KK Vejle og Kravlegården trak sig begge sejrrigt ud af kvart- og semifinaler, og mødte hinanden i finalen i B-spillet. Her trak KK Vejle sig sejrrigt ud af duellen, med 6-4 på måltavlen. Et stort tillykke skal der lyde til de lokale gadefodbold-repræsentanter. 3. pladsen i B-spillet blev snuppet af Ombold Esbjerg, der i en ekstremt tæt og spændende kamp trak det lange strå i dysten mod Aarhus Street Soccer.

I A rækken blev bronzekampen vundet af et hold, der i løbet af dagen blev komplimenteret for deres fairplay og gode stil. Borgerskolen mødte Grønnegade i en intens og indædt tvekamp, hvor debutanterne fra Lemvig i sidste endet tog stikket hjem på 5-4. Udover bronzemedaljer og pokal modtog holdet årets God Stil Pokal, til højlydte klapsalver og velfortjente high-fives og krammere.

I den længe ventede finale stillede Basserne op mod Alfa 1. Begge hold havde haft en ekstremt god turnering, og der var på forhånd lagt op til en vaskeægte thriller. Med adskillige nuværende og tidligere landsholdsspillere på banen var forventningerne til ekvilibrisme og lækre driblinger tårnhøje, og de blev i den grad indfriet. Efter en hæsblæsende kamp trak Basserne sig sejrrigt ud i sidste ende, med scoren 7-4. Et stort tillykke til Alfa 1 med den flotte andenplads, og ligeledes et kæmpe tillykke til de Jyske Mestre 2019 – Basserne.

Der skal derudover lyde et kæmpe tak til Vejle Kommune, alle frivillige, boligforeningen AAB i Vejle, alle spilllere, tilskuere og øvrige folk, der gav en hånd undervejs. Vi ses til De Åbne Fynske Mesterskaber i slutningen af august – på gensyn!

Placeringer A-rækken:
1. Basserne
2. Alfa
3. Borgerskolen
4. Grønnegade
5. Næstved 1
6. Skansegården
7. Næstved 2
8. Næstved 3
9. Opus
10. Sundholm
11. St. Dannesbo
12. Alfa 2

God Stil Pokal: Borgerskolen

Placeringer B-rækken:
1. KK Vejle
2. Kravlegården
3. Ombold Esbjerg
4. Aarhus Street Soccer
5. FC+
6. De Skøre Bolde
7. Grønnegade Junta
8. Parasollen.