Med 18 hold fra hele landet blev DM i Hjørring ikke det kvantitativt største i OMBOLDs 13-årige historie. Til gengæld blev de to, høje sensommerdage en sprudlende fodboldfest med sol, sammenhold og sindsbevægende fodboldkampe. Nye hold havde meldt sig på banen, og hæderkronede veteraner viste hidtil uset spilleglæde og gentleman-performance. Og lad os bare starte med at ønske dem tillykke; de nye danske mestre fra Hørhuset, der også blev belønnet med Go’ Stil-pokalen. Det var fuldt fortjent.

Selv om værtsbyen ikke tidligere har haft aktive hold i OMBOLD, så var gutterne fra det lokale værested, Den Blå Sociale Cafe, et meget opløftende bekendtskab sammen med det debuterende hold Horisonten fra Store Heddinge på Sjælland. Begge nye hold blev sportsligt udfordret men lyste om kap med sommersolen, selv om der var langt mellem sejrene. At komme i menneskehænder foregår i OMBOLD ikke kun på banen og i kamp – men i lige så høj grad uden for banen, hvor der blev krammet og opmuntret fra alle sider. Så har man det rigtig godt som arrangør.

Stævnet fik fornem åbning med hele to pinger ved mikrofonen. Borgmester Arne Boelt brugte bl.a. sin taletid til at takke både OMBOLD, Fortuna Hjørring, DanaCup og Vendsyssel Teater, som med arbejdskraft, logistik, mad og et stort antal frivillige var med til at sikre en fantastisk ramme og fuld valuta fra de forventningsfulde spillere – inklusive overnatning og traktement. Herefter overlod han ordet til tidligere Kulturminister Marianne Jelved.

DSC_0941 DSC_0127

Marianne Jelved havde sagt ja til at komme og åbne DM, da hun stadig var minister, og hun ville ikke løbe fra sin aftale, selvom posten nu er overtaget af Bertel Haarder (V). Det løfte er OMBOLD meget begejstrede for, at hun holdt. Ikke mindst fordi hun i sin tale lovede at lægge sig i selen og arbejde for, at udsatteidrætten får bedre vilkår og ikke i fremtiden skal baseres på korte, tidsbegrænsede puljemidler. Det er der brug for, hvis alle de mange tusinder af mennesker, som ikke føler sig hjemme i foreningsidrætten, også skal kunne dyrke idræt.
Ved OMBOLDS turneringer ved man aldrig helt, hvad man kan forvente af de forskellige hold på fodboldbanen. Spillere kommer og går – nogle hold begynder at træne intensivt. Det gør det uforudsigeligt og spændende, og også denne gang var der nogle store overraskelser.

Her er Skanesegården fra Hillerød et godt eksempel. Fra at ligge i bunden hev de en super flot sølv medalje hjem i V-puljen, og det kunne være blevet guld, hvis ikke Århus Streetsoccers målmand trak det længste strå, da finalekampen skulle afgøres på straffesparkskonkurrence. En sindssygt spændende afslutning på en finalekamp, hvor Aarhus Streeetsoccer stort set var bagud hele kampen, men fik kæmpet sig tilbage.
I A-puljen havde mange nok forventet, at det ville være OMBOLD Kbh eller Stenbruddet fra Svenborg, der ville stå i finalen. De kom dog til at kæmpe om bronze-pokalen. I stedet stod finaleopgøret fortjent mellem Grønnegade og Hørhuset. En virkelig intens og spændende kamp, som var en finale værdig. Hørhuset vandt 2-0 og blev Danmarksmestre fjerde gang i holdets historie. Sidste gang holdet vandt DM var i 2006, og noget tyder på at de er tilbage med fuld kraft igen. Og endda med en manifestation af, at god fodbold på et højt niveau godt kan spilles på en fair måde.
Traditionen tro blev den prestige-fyldte ’Klem, Kram, Kærligheds’-pris uddelt under medaljeoverrækkelsen. Og det var med stor opbakning fra samtlige spillere, at Lene kunne overrække prisen til Kaj fra Tornehøjgaard, der har været en fast del af OMBOLDs stævner siden 2004. Først som træner og siden holdleder – og lige meget hvor han har været, har han taget OMBOLD med sig. Kaj viser det vigtige i OMBOLD-kulturen: Det handler ikke blot om at kunne sparke til en bold, men også om at bidrage til fællesskabet uden for banen. Tak, Kaj!

Dette års DM blev afhold i samarbejde med Hjørring Kommune, Fortuna Hjørring, Dana Cup og Vendsyssel Teater, som sørgede for rammerne var i orden med massere af frivillige hænder og super gode forhold ved både spillepladsen og i hyttebyen – Tak for det !!!! Herudover tak til Frederikke Thøgersen og Caroline Schmidt (Fortune Hjørring) og Jesper Christiansen og Martin Berglund (Vendsyssel FF), der overrakte medaljer.
Se flere billeder på facebook

B-pulje
8. OMBOLD Esbjerg 2
7. Den Blå Sociale Cafe
6. Tornehøjgaard
5. Horisonten
4. Sammenholdet
3. OMBOLD Esbjerg 1
2. Skansegården
1. ASS

A-pulje
7. KFUM
6. Åndehullet
5. CSUN Næstved
4. Stenbruddet
3. OMBOLD København
2. Grønnegade
1. Hørhuset (vindere af Go’ Stil pokal)