Dramatiske finaler i
hovedstadens AsfaltLiga

Efter ti spillerunder i vintersæsonens indendørsturnering, var der torsdag d. 8. februar budt op til finalebal på GAME på Enghavevej. De otte hold var på forhånd klar over betydningen, der i korthed gik ud på at uddele pokaler til de to puljevindere og ærefulde medaljer til de øvrige.

Alle hold har igennem sæsonen mødt hinanden, og er efter indbyrdes resultater efterfølgende blevet inddelt i en A- og B-række. Puljespillet affødte 88 scorede mål, og de efterfølgende kampe i de to grupper blev ikke mindre målrige, selv om holdende var mere jævnbyrdige.

På finaledagen skulle De Skøre Boldes to hold slås om bronzepladsen i både A- og B-rækken. I B-rækken var holdet oppe mod CSV STU, der var debutanter i turneringen. Efter en lige første halvleg trak De Skøre Bolde fra, og de vandt kampen 4-2. Kollegiets andet hold skulle i A-rækken møde Skansegården fra Hillerød. Det blev en meget målrig affære, og de to hold stod rigtig godt til hinanden, selv om De Skøre Bolde i anden halvleg var oxygen-udfordret på grund af manglende udskiftningsspillere. Skansegården gav den gas, og kunne efter en sejr på 8-4 kalde sig bronzevindere af A-rækken.

 

Overraskende vinder af B-rækken

De to finaler blev ekstremt tætte. Den første, i B-rækken, stod mellem Pinta og Naapiffik. Og den kamp var ikke let på forhånd at spå om, selv om Pinta på papiret stod med favoritværdigheden. Få sekunder før tid var stillingen 3-3, og det så ud som om, at det hele skulle afgøres på straffe. Men nej. Naapiffik scorede i de afgørende sekunder og sluttede som pokal-vindere i B-rækken. Pinta-holdet måtte ”nøjes” med den eftertragtede GO-Stil pokal, som de modtog i kraft af deres solide opbakning og fremmøde igennem turneringen. Jimmy modtog pokalen på holdets vegne.

Liga-finalen i A-rækken blev en mindeværdig forestilling med turneringens to tophold. Pink Devils fra København og Asyl-holdet fra Sandholm i Birkerød. Begge hold har været med siden AsfaltLigaens start i slutningen af 2015. Sandholm-drengene har dog ikke alle været de samme, da Asylcentret er blevet omdannet, og en del af de oprindelige spillere er flyttet ud i landet. Til gengæld har de fået en ny, frivillig træner, Steff, som har afløst Mikkel. Og ifølge den nye træner, var der blevet trænet intens op til dagens finale, hvilket man tydeligt kunne se. Der blev arbejdet for sagen – både offensivt og i forsvaret, og trods Pink Devils to landsholdsspillere – Mahir og Ken på banen for Pink Devils, så Sandholm længe ud til at være favoritter. Faktisk var de foran hele kampen – lige indtil et par sekunder før slutfløjt, hvor det lykkedes Pink Devils at få prikket bolden ind til stillingen 4-4.
Da der var tale om finale, skulle kampen afgøres på straffe efter sudden death-princippet. Kort sagt: Hvert hold skyder et straffe, indtil det ene hold brænder – eller målmanden redder. Den forestilling trak Pink Devils sig sejrrigt ud af – og selv om nederlaget sved, var der alligevel god stil og krammere – efter kampen.

OMBOLD siger tusind tak til alle – og vi glæder os til den nye sæson, hvor vi går udendørs. Mere følger…