Mens A-landsholdet er ved at forberede sig til VM i Rusland i Helsingør, har de otte udtagne spillere på Danmarks Hjemløselandshold været på banen for første gang.  Det skete ved et meget unikt og sjældent møde ved OMBOLDs Sponsor- og Politiker- Cup, der over to dage blev afviklet på OMBOLDs hjemmebane – Rådhuspladsen 23.-24. maj. 25 sponsorer bidrog ikke bare med penge. De hev også nogle timer ud af deres travle kalendere – og fik mødt og krammet hinanden til en fodbold-fest på OMBOLDs asfalt-baner i bragende solskin.

Med 250.000 kroner i deltagergebyrer i kassen, kan Hjemløselandsholdet begynde nu at forberede sig til årets VM – Homeless World Cup, der til november finder sted i Mexico City. De 8 spillere er udvalgt blandt de 1200 aktive OMBOLD’ere over hele landet i kraft af deres deltagelse ved stævner og Asfalt-ligaer. Inden da, skal der gennemføres en lille håndfuld træningslejre, hvor holdet bliver kittet sammen så de både sportsligt og socialt kan få maksimalt udbytte af VM-oplevelsen. En oplevelse, som for samtlige de godt 100 spillere, der siden 2003 har været på Hjemløselandsholdet, har sat varige spor i sjæl og legeme. Og et helt unikt et af slagsen – som flere stadig snakker om, når man møder dem rundt i landet. Uanset om de er kommet i arbejde og har stiftet familie – eller om de stadig trækker i OMBOLD-tøjet, når de har overskud til det.
Sidste års Hjemløselandshold stillede op i Politiker-Cuppen, og de havde hverken glem VM-dagene i Oslo. Ejheller havde de glemt, hvordan man spiller fodbold, hvilket også kan ses af kampresultaterne – nederst.

OMBOLD havde på forhånd inddelt holdene i puljer knyttet til sponsorernes indbyrdes relationer, så medier, fagforeninger, boligselskaber, sports- og erhvervsliv – og anden-dagens politiker-hold fik maksimal tænding og forventningspres.

Flere deltog for tredje år i træk, og det var tydeligt at se, at niveauet og prestigen i at gøre det godt på banen, stiger fra år til år. Og der var ingen der overgav sig uden kamp, selv om det for nogle var noget op ad bakke. Med 5-8 intense og medrivende kampe under bagende sol i fire timer, blev det som dagen skred frem mere tydeligt, at de ægte fodbold-tosser – med ideal-kampvæg og fødder og hoved skruet rigtigt på, begyndte at skille sig ud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den grundlæggende idé i OMBOLD-konceptet og det tankegods som OMBOLD baserer sit arbejde på, handler om at alle kan bidrage med noget til fællesskabet. Og i OMBOLD, er det ikke arbejdspladsen, kollegerne, kunderne eller medlemmerne. I OMBOLD er det holdet man spiller på, eller det man måske har en ven, der spiller på. Og man selv nøjes med at heppe eller spørge ind til, hvordan det gik til sidste kamp eller stævne. Alt sammen rigeligt for at løse adgangsbillet til OMBOLDs fodboldfællesskab. Ikke bare det nære, men også det landsdækkende, der udfolder til alle stævner og mesterskaber.

I den konkurrencebaserede idrætskultur handler det om at vinde eller være dygtig for at få anerkendelse og tilkæmpe sig en plads på holdet – og gerne en spotlight i rampelyset med blændede teknik og finesser. Men går man udelukkende efter at vinde eller have personlig succes på banen, så er det ikke sikkert, at medlemsskabet i idrætsforeningen bliver et langvarigt bekendtskab. For hvad sker der, den dag man fejler, bliver skadet, fucker op, bliver arbejdsløs, skilt, hjemløs, går på dødsdruk eller udebliver på grund af depression eller astro-nedtur? Jo, man bliver væk – og kommer ikke tilbage.
OMBOLD er til for dem, der mistede bolden, brændte chancen – og aldrig blev spillet igen.

At Sponsor- og Politiker-Cuppens deltagere ikke alle er rundet af OMBOLD-ånden skal vi ikke beklage, men glæde os over, at alle hold rent faktisk gerne ville det bedste for Hjemløselandsholdet, og der blev uddelt mange svedige krammere i løbet af dagen.

Hjemløselandsholdet og OMBOLD siger tohundredehalvtredstusind TAK for jeres formidable opbakning og indsats. Vi ses til næste år, hvor vi forhåbentligt også får mulighed for at byde Venstre, Konservative og Liberal Alliance velkomne.

I overensstemmelse med god, objektiv journalistik, så vil ingen blive nævnt – og dermed heller ingen blive glemt. Men alle bidrog til festen – og ikke mindst til at give otte fantastiske mennesker og fodboldspillere en oplevelse for livet – hele livet.

Se alle billedere fra dagen her

Her er resultaterne: