Fodbold for alle: AGF og OMBOLD indleder nyt samarbejde

Når AGF på mandag den 3. april spiller mod Randers FC, er det ikke bare de to klubbers første kamp 3F Superligaens mesterskabsspil. Det er også startskuddet på et samarbejde mellem AGF og OMBOLD, der er en NGO som via fodbolden hjælper mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed.

31. marts 2023

Via det nye samarbejde vil AGF hjælpe med fodboldoplevelser og støtte OMBOLDS stævner og aktiviteter. Som en markering af det nye samarbejde har spillere fra AGF’s Superliga-hold besøgt et OMBOLD arrangement på Godsbanen i Aarhus i ugens løb og på mandag vil OMBOLD’s logo pryde anførerbindet hos Patrick Mortensen, når AGF spiller mod Randers FC. Derudover får AGF også besøg af lokale århusianske OMBOLD-spillere, som AGF har inviteret til kampen.

OMBOLD-spilleren, Michael, der er fast deltager til OMBOLDs asfaltliga i Aarhus og som tidligere har kæmpet med misbrug, er begejstret for det nye samarbejde mellem AGF og OMBOLD.

For mig er det helt vildt, at byens hold gerne vil støtte op om vores fodboldfællesskab – det er vi meget glade og taknemmelige for, og det er et stort skulderklap til os. Kærligheden og støtten til AGF er kæmpestor blandt mange af os spillere, så det her er rigtig stort for os, fortæller Michael Wiinholt ”Pokal” Pedersen.  

Begejstret for nyt samarbejde

AGF har tidligere arbejdet sammen med FC Grønnegade, der var et århusiansk projekt for socialt udsatte fodboldspillere. Efter FC Grønnegade er lukket, har det været naturligt for AGF nu at dreje fokus over mod OMBOLD og en indsats, der også rækker ud over Aarhus.

Via fodbolden gør OMBOLD en stor forskel for mennesker i en vanskelige livsituation – dét arbejde vil vi gerne hjælpe videre og støtte. Og vi kan forhåbentlig tilbyde en platform og et endnu større fællesskab og en viden om sporten, som kan komme OMBOLD og deres fodboldspillere til gavn, siger Sine Hausner, der er ansvarlig for bæredygtighed i AGF.

OMBOLD er også begejstrede for det nye samarbejde, som organisationen ser som endnu et skridt i den rigtige retning for den lille NGO med en stor indflydelse blandt socialt udsatte mennesker.

Der er noget smukt ved, at en af Danmarks største fodboldklubber udviser socialt ansvarlighed og bakker op om fodboldspillere, der er så langt fra Superligaen som man overhovedet kan komme.  Vi ved, at vores mange af vores spillere i Aarhus er kæmpe AGF-tilhængere og de får nu nogle særlige oplevelser på Ceres Park, hvor de kan være sammen om fodbolden og fællesskabet, og samtidig møde nogle af deres fodboldidoler og blive inspireret til at bruge fodbolden som en positiv forskel i deres liv, siger Martin S. Pedersen, der er direktør i OMBOLD.

Hvad er OMBOLD?

OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for mennesker, det kæmper med misbrug, hjemløshed, psykisk sårbarhed eller på anden måde ikke passer ind i det traditionelle foreningsliv.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger. Spillerne deltager blandt andet i træninger, AsfaltLigaer, stævner/mesterskaber og sociale arrangementer.

OMBOLD’s aktiviteter danner grobund for positiv udvikling i forhold til både fysisk og mental sundhed, og hos OMBOLD er der ingen, der bliver set ned på – alle bliver tværtimod set som engagerede fodboldboldspillere eller frivillige, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager med det, man kan. 

Kontakt

Kasper Susaa, Kommunikationsansvarlig hos OMBOLD.
Tlf. nr.: 51 35 91 60.
E-mail: kasper@ombold.dk.

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.