Fra OMBOLD-bruger til opstartstræner

Da 29-årige Temmi var færdig med sin behandling for et kokainmisbrug, søgte han mod fodbolden for at finde et fællesskab. Nu er Temmi ansat i OMBOLD og har haft en vigtig rolle i opstarten af OMBOLDs nye træning i Brøndby Hallen.


18. december 2020

Temmi har altid haft bold i blodet. Han håndterer den lille runde læderkugle som om det var et stykke legetøj og kan formentlig tage flere jongleringer på hovedet, end vi andre kan med fødderne. Det er til at få øje på, at Temmi tidligere har spillet på Brøndbys Futsall hold.

Derfor var det nærliggende for Temmi at søge mod boldspillet, da han for omkring et år siden havde færdiggjort sin behandling mod et kokainmisbrug, som han have kæmpet med i årevis. Til OMBOLD-træningerne i GAME fandt han sig hurtigt til rette – og i foråret tog han kontakt til OMBOLD-træner Rikke Sparving, for at høre, om OMBOLD kunne bruge en forstærkning på holdet. Og det kunne de.

”Jeg kendte jo Rikke fra træningerne i OMBOLD og hjemløselandsholdet, som jeg havde fået lov til at være en del af. Så da jeg var gået lidt død i mit tidligere job tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne give det et skud og høre Rikke, om de manglede nogle hos OMBOLD. Det gjorde de – heldigvis for mig,” siger Temmi Vesterberg.

Nu arbejder Temmi på deltid i OMBOLD som træner. Han er en fast del på mange af OMBOLDs træninger og camps, men udover rollen som træner har Temmi også været med til at opstarte OMBOLDs nye træning ude i Brøndby Hallen. Temmi er nemlig selv opvokset på den københavnske vestegn, og han mente, at man manglede et sted i udkanten af København, der tilbød uforpligtende fodboldtræning for socialt udsatte.

”OMBOLD tilbyder jo rigtig fine muligheder for at træne overalt i landet – også i hovedstadsområdet. Men træningerne foregår primært i København. Nu er jeg selv fra Glostrup, og jeg synes lidt, at man manglede et sted til træninger herude. Det er ikke sikkert, at man lige magter at tage turen fra vestegnen og ind til eksempelvis Vesterbro, hvor GAME ligger, hvis man bor i Brøndby, Albertslund, Glostrup og så videre. Derfor risikerer man at miste nogle potentielle OMBOLD-spillere, som ellers ville have stor glæde ved at deltage i vores træninger.”

Og Temmi ved, hvad han taler om. Han har nemlig på egen krop oplevet, hvor meget OMBOLDs træninger kan rykke en – både fysisk, men i særlig grad mentalt.

”Det var et rigtig vigtigt skridt for mig. Jeg havde brug for et fællesskab, og det fik jeg gennem OMBOLDS træninger. Derfor var en træning i udkanten af København helt oplagt.”

Med den tanke i hovedet, rådførte Temmi sig hos OMBOLDs medarbejdere. Kunne en vestegns-træning ikke give mening? I så fald ville han gerne undersøge mulighederne for at føre en sådan ud i livet. Svaret faldt prompte. Det var en god idé, og Temmi skulle i samarbejde med OMBOLDs idrætskonsulent, Astrid Jakobsen, se, om de kunne finde en passende location for træningen.

Og Astrid var fra starten af imponeret over Temmis engagement og gåpåmod.

”Temmi har spillet en ekstrem vigtig rolle i forhold til at få stablet træningen i Brøndby Hallen på benene. Han har stået for både idé og rekruttering til træningen og har desuden udvist et kæmpe engagement i forhold til at få udbredt kendskabet til, at vi skulle opstarte en ny træning i Brøndby Hallen. Det kom også til udtryk ved den første træning, hvor vi havde et flot fremmøde,” lyder de rosende ord fra Astrid Jakobsen.

Troede ikke, at Brøndby Hallen var en mulighed
Projektet med en træning på den københavnske vestegn mødte dog et par bump på vejen. I starten af processen brugte Temmi sit netværk i og omkring Brøndby, men ingen bed rigtigt på krogen i forhold til at stille de nødvendige træningsfaciliteter til rådighed. Ikke før han henvendte sig til den største indendørshal i Brøndby – Brøndby Hallen.

”Jeg troede faktisk, at det var urealistisk for os at få en accept fra Brøndby Hallen. Men jeg tænkte, at det ikke ville skade at ringe og spørge dem. Så det gjorde jeg. Og de var vildt åbne fra starten af. De synes bare, at det var super fedt, at vi ville komme og træne hos dem,” siger Temmi.

Manden, som Temmi fik fat i i den anden ende af røret var Henrik Dornfeldt. Han er halchef i Brøndby Hallen, og da Temmi ringede tog det ikke Henrik mange sekunder før, han bød OMBOLD indenfor.

”Jeg synes, at det lød som en rigtig god idé. En ting er, at vi hjælper OMBOLD, men jeg synes også, at OMBOLD hjælper os. I min optik er det er vigtigt, at man tager et socialt ansvar, så det var et rigtig fint match. Derfor kunne jeg ikke gøre andet end at takke ja til Temmi, da han ringede,” siger Henrik Dornfeldt.

Udover vigtigheden ved det sociale ansvar, så var det ligeledes en oplagt mulighed for Brøndby Hallen at invitere på OMBOLD-træninger. Brøndby Kommune har nemlig store ambitioner om at etablere en sportsby i området omkring Brøndby Stadion og Brøndbyhallen.

”Kommunes vision er jo at skabe et område, hvor idrætten i Brøndby kan mødes – både på tværs af idrætsgrene og niveauer. Her er en vigtig del det inddragende fællesskab, som jeg virkelig synes, at OMBOLD lægger op til og arbejder benhårdt for. Så den vej igennem er samarbejdet også helt oplagt,” lyder det fra Henrik Dornfeldt.

OMBOLDs træninger i Brøndby Hallen startede i November 2020.

For yderlige info:

Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD, Tlf. 61 28 11 49, martin@ombold.dk

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.