Helsingør Kommune inviterer udsatte borgere til at blive en del af fællesskabet i lokal fodboldklub
Helsingør Kommune, Snekkersten IF og OMBOLD vil bekæmpe ensomhed, social isolation og stofmisbrug med fodbold og et positivt fællesskab. Nu bliver der oprettet et særligt hold i Snekkersten IF, hvor alle udsatte borgere kan spille fodbold gratis hver uge. Fodboldkonceptet er udviklet af NGO’en, OMBOLD, der bruger fodbolden til at skabe positive livsforandringer for udsatte og hjemløse mennesker i hele landet.
4. april 2024
Børn og voksne dribler hver dag rundt på fodboldbanerne i Helsingør Kommune, og sammen kan de glæde sig over fodboldens fantastiske fællesskab. Det skaber socialt samvær og giver point på sundhedskontoen. Men det er sjældent, at mennesker, der fx er ramt af hjemløshed eller har et misbrug, dribler med. Derfor får de heller ikke glæde af de positive gevinster ved fodbolden.
Det skal der laves om på nu!
Helsingør Kommune og Snekkersten IF har indgået et samarbejde med DBU, DBU Sjælland og OMBOLD om at opbygge et positivt og forandringsskabende fodboldfællesskab for kommunens udsatte borgere. Samarbejdet går helt konkret ud på at tilbyde kommunens udsatte borgere en ugentlig gratis fodboldtræning, hvor fællesskabet er i fokus, og hvor der tages højde for alle spillernes fysiske-, mentale-, sociale og fodboldmæssige niveau.
Det bringer glæde og stolthed hos borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær (C):
– Det er vigtigt, at der er plads til forskellighed i vores lokale idrætsliv, og der er brug for klubber, der som Snekkersten IF åbner døren for vores udsatte medborgere. Tak for det. Det er de tætte relationer og de positive fællesskaber, der er med til, at vi alle har det godt, og det gælder også, hvis man kæmper med hjemløshed eller misbrug. Netop derfor skal vi bakke op om, at alle får mulighed for at blive en del af et positivt idrætsfællesskab. Jeg glæder mig til at følge holdet.
Et godt samarbejde er vejen til succes
Træningen i Snekkersten IF er er del af projektet ’Inklusion i fodbold Danmark’, hvor målet er at få flere mennesker i udsatte positioner til at være en del af lokale fodboldklubber. Og samarbejdet mellem aktørerne er helt centralt for, at indsatsen kan blive en succes.
– På fodboldbanen er du ikke hjemløs, udsat eller psykisk sårbar. Her er du fodboldspiller. Fodbolden, og det fællesskab der følger med, gør virkelig en forskel for spillernes mentale og fysiske sundhed, men de har brug for støtte og hjælp til at komme ud på banen. Derfor er det vigtigt at have et tæt og konstruktivt samarbejde med kommunen, sociale indsatser og den lokale fodboldklub. Det er vi heldige have i Helsingør, og derfor har vi de bedste forudsætninger for at rigtig mange udsatte borgere i Helsingør nu begynder til fodbold, udtaler Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.
Og hos Snekkersten IF glæder man sig også til, at den nye gruppe fodboldspillere bliver en del af fællesskabet.
– Vores mission i Snekkersten IF er at bidrage til øget livskvalitet og skabe et attraktivt fodboldmiljø for alle. Derfor lå det også lige til højrebenet at åbne døren til vores klub for spillere, der har mere end rigeligt at kæmpe med i dagligdagen. Jeg er sikker på, at det nye OMBOLD-hold kommer til at være et frirum for spillerne, og på samme tid er jeg ikke i tvivl om, at spillerne vil give en masse tilbage til klubben alene ved at være en del af fællesskabet. Der er win/win for alle parter, siger Frank S. Jensen, Sportslig leder for motionsfodbold i Snekkersten IF.
Det er OMBOLD, DBU og DBU Bredde der, med støtte fra Nordea-fonden, står bag projektet. Ambitionen er at inkludere mindst 360 udsatte mennesker om året i traditionelle fodboldforeninger i 12 forskellige klubber. På længere sigt er målet at konceptet skal udbredes til kommuner i hele landet, så mennesker i udsatte positioner får bedre muligheder for at blive en del af foreningsidrætten i Danmark
Læs mere om projektet her: https://ombold.dk/inklusion-i-fodbold-danmark
Mere information
OMBOLD-holdet træner hver onsdag fra kl. 12.00 til 14.00 i Snekkersten IF, Agnetevej 1, 3070 Snekkersten.
Kontakt
Kasper Susaa, Kommunikationsansvarlig hos OMBOLD.
Tlf. nr.: 51 35 91 60.
E-mail: kasper@ombold.dk.
OM OMBOLD
OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.